Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Montfoort, 27 maart 2007

Samenwerking Utrecht-West komt op gang

Negen gemeenten in het westelijk deel van de provincie Utrecht zien steeds meer kansen op het gebied van intergemeentelijke samenwerking. Niet alleen de acht initiatiefnemers (Abcoude, Breukelen, De Ronde Venen, Loenen, Lopik. Montfoort, Oudewater en Woerden), maar ook Maarssen ontmoeten elkaar steeds vaker aan de overlegtafel.

Blik in de keuken

Hoog tijd om betrokken raadsleden en medewerkers eens wat uitvoeriger te informeren over feiten en resultaten. En dus kwam er een nieuwsbrief, in eerste instantie bedoeld voor de interne doelgroepen van Samenwerking Utrecht-West. Maar ongetwijfeld kunnen geĂŻnteresseerden van buiten ook een blik in de keuken van Samenwerking Utrecht-West (SUW) krijgen.

Gemeenten beslissen

Leidend principe binnen de SUW is het beslissingsrecht van gemeenteraden om al dan niet mee te doen aan samenwerkingsprojecten. Daarom is er vaak sprake van steeds wisselende coalities binnen de samenwerking. Op bestuurlijk niveau zijn het vooral de wethoudersoverleggen waar men elkaar op inhoud vindt en de voorbereiding voor verdere samenwerking ter hand neemt.

Resultaten

De invoering van de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) is een belangrijk voorbeeld waarover men in SUW-kringen erg tevreden is. Ook het project 'Inkoop' verloopt naar tevredenheid. Maar ook op het terrein van ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en strategie heeft men elkaar gevonden. Actueel is het ontwikkelen van een gezamenlijke visie op de kwaliteit van de woon- en leefomgeving in het gehele gebied. Overigens onderscheidt de SUW binnen het gebied drie deelgebieden: de Vecht, de Venen en de Waarden.

Gevonden en verloren voorwerpen

Een nieuwe project binnen de SUW betreft de gevonden en verloren voorwerpen. Per 1 april 2007 gaat de verantwoordelijkheid hiervoor over van de politie naar de gemeenten.

z.o.z.

Nieuwsbrief SUW

Belangstellenden kunnen de Nieuwsbrief SUW downloaden via www.samenwerkingutrechtwest.nl of een exemplaar aanvragen via suw@derondevenen.nl

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht