Politie Amsterdam-Amstelland



Politie arresteert brute straatrovers / Handweg (27/03/07)

Maandagavond 26 maart arresteerde de politie twee verdachten (21 en 22 jaar) op verdenking van een brute straatroof in Amstelveen. Eén van de verdachten trachtte de tas van een vrouw weg te rukken die met haar op krukken lopende man op de Handweg liep. Het slachtoffer klampte zich zodanig vast aan haar eigendom dat het de rover niet lukte de tas te bemachtigen. Zij kwam daarbij ten val en raakte lichtgewond. De verdachte nam de benen en stapte bij een kompaan in een gereedstaande auto. Doordat het echtpaar van de voortvluchtige daders een goed signalement gaf, kwam een motorrijder van de politie hen al snel op het spoor. Het tweetal werd ingerekend en ingesloten. De recherche onderzoekt de zaak.
Politie arresteert brommerdieven na achtervolging / Rietgors (27/03/07)

In de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 maart arresteerde de politie in Diemen twee knapen (18) die vermoedelijk op een gestolen bromfiets reden. Bij hen werd bovendien inbrekerswerktuig aangetroffen en hun signalement komt overeen met dat van een tweetal dat de laatste tijd de buurt teistert met inbraken en diefstallen. Rond middernacht kwam een motorrijder van de politie op de Meerkoet in Diemen twee jongens op een bromfiets tegen. Omdat zij zonder helm reden wilde hij het duo controleren. Toen de jongens de agent in de gaten kregen gingen zij er vandoor. Na een wilde achtervolging waarbij de bromfiets gevaarlijke capriolen uithaalde om aan de motoragent te ontkomen reed de bestuurder zich in de omgeving van Rietgors klem. De verdachten gaven echter niet op en trachtten te voet te ontkomen. De agent overmeesterde de bestuurder. Daarbij werd pepperspray gebruikt. Zijn kompaan ontkwam, maar werd later door politiemensen getraceerd en aangehouden. Het tweetal is ingesloten. Nader onderzoek leerde dat de bromfiets was gestolen. Daarnaast werd inbrekersgereedschap aangetroffen. De recherche onderzoekt de zaak.
Politie plukt man met vuurwapens uit metrostation / Hoekenrode (27/03/07)

Maandagavond 26 maart arresteerde de politie een 23-jarige Amsterdammer die in de Metro ter hoogte van station Bijlmer met een vuurwapen had lopen zwaaien. Bij zijn arrestatie troffen agenten twee vuurwapens aan. De man is ingesloten en de zaak wordt onderzocht.