Ingezonden persbericht


Persbericht

27 maart 2007

NAVTEQ kaartgegevens voor business applicaties beschikbaar via IBM-technologie

~ NAVTEQ RDF-formaat gekoppeld aan DB2 spatial extender ~

NAVTEQ (NYSE: NVT), toonaangevend aanbieder van digitale kaarten voor autonavigatiesystemen, location-based solutions en business applicaties, en IBM hebben samengewerkt om gebruikers van het NAVTEQ RDF-formaat gebruik te kunnen laten maken van DB2, het database management systeem van IBM.

De beschikbaarheid van NAVTEQ's kaartgegevens in DB2 geeft klanten een uitgebreide ruimtelijke managementoplossing. Met DB2 Spatial Extender kunnen gebruikers ruimtelijke data opslaan, beheren en analyseren. Gebruikers kunnen de ruimtelijke relaties tussen features gebruiken. Ze kunnen bijvoorbeeld locaties van kantoorgebouwen beheren op basis van risicogebieden of demografische gegevens analyseren om winkellokaties te optimaliseren.

NAVTEQ's gedetailleerde, navigeerbare kaartgegevens geven IBM enterprise database-gebruikers een groot voordeel omdat ze overal ter wereld beschikken over dezelfde specificaties voor geocoding, netwerkgebaseerde analyse op straatniveau en cartografische visualisatie. NAVTEQ kaartgegevens worden veel gebruikt door enterprise georuimtelijke applicaties. Dergelijke applicaties hebben steeds vaker multinationale of zelfs wereldwijde dekking nodig. Doordat NAVTEQ data door een DB2 Spatial Extender-omgeving ondersteund wordt, behalen meer applicaties voordeel van de georuimtelijke gegevens binnen een organisatie.

DB2 en zijn spatial extender leggen de basis voor krachtige ruimtelijke applicaties die gebruik maken van internationale en industriestandaard-interfaces. Het wordt geleverd met een gratis op Eclips gebaseerde ontwikkelwerkbank en is geïntegreerd met toonaangevende standaarden als PHP, Java en .NET. DB2 draait op diverse platforms van PDA's of mobiel tot Linux, Windows en Unix.

NAVTEQ en IBM werken samen om het gebruik van data te vereenvoudigen en te stimuleren in de publieke en commerciële sector en bij business intelligence-applicaties.

Organisaties onderkennen het voordeel dat ze behalen door gebruik te maken van ruimtelijke gegevens in hun enterprise database voor applicaties zoals supply chain, customer relationship management, enterprise resource planning en risk management.

(286 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

NAVTEQ

NAVTEQ is toonaangevende aanbieder van uitgebreide digitale kaartinformatie voor autonavigatiesystemen, mobiele navigatietoepassingen, op internet gebaseerde kaartapplicaties en overheids- en zakelijke oplossingen. NAVTEQ creëert de digitale kaarten en de inhoud hiervan ter ondersteuning van navigatie en location-based service-oplossingen wereldwijd. Het hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Chicago. Het bedrijf is in 1985 opgericht en heeft ongeveer 2.200 werknemers verspreid over 144 kantoren in 27 landen. Voor meer informatie kijk op www.navteq.com

Contact:
Jennifer Fondrevay Ilona de Bok NAVTEQ for NAVTEQ Tel: +33.1.41.924.836 Tel: +31.0.40.235.4600 e-M: jennifer.fondrevay e-M: ilonadb@lewispr.com