Ingezonden persbericht


Persbericht

Steelcase bevordert duurzaam bosbeheer

Amsterdam Zuidoost, 27 maart 2007 --- Steelcase is erkend voor haar milieuvriendelijke bedrijfsvoering met een officiële bekrachtiging van haar Forest Protection Policy. De marktleider in kantoorinrichting is het eerste bedrijf in Europa dat een multi-site PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) certificering ontvangt voor haar productiefaciliteiten op vier Europese locaties. Dit keurmerk erkent de initiatieven die Steelcase onderneemt om te garanderen dat het hout dat in haar producten wordt gebruikt van milieuvriendelijke oorsprong is.

Rick Bomer, Algemeen Directeur Steelcase Benelux zegt: "Onze leveranciers moeten een milieuverantwoorde cyclus van boom tot tafel hanteren. Dit betekent dat zij moeten kunnen aantonen dat hun bosbeheerpraktijken eco-vriendelijk en duurzaam zijn - dat zij rekening houden met de biodiversiteit van het land, geen grote stukken land volledig kaalkappen, maar bomen herplanten en het gebruik van pesticiden beperken."

De meeste Europese publieke autoriteiten en veel particuliere ondernemingen eisen tegenwoordig van de houtverwerkende sectoren garantie en bewijs dat het hout dat zij gebruiken van milieuverantwoorde, sociaal nuttige en economisch levensvatbare bronnen komt.

Steelcase International voerde in samenwerking met PEFC een driemaandenlange audit uit om haar productielocaties in Rosenheim, Durlangen, Marlenheim and Sarrebourg te certificeren. Het bedrijf is op dit moment bezig dit initiatief ook uit te breiden naar haar andere Europese locaties.

PEFC is het belangrijkste wereldwijde keurmerk voor duurzaam bosbeheer en is in 1998 opgericht door zes Europese landen.

Over PEFC
Meer informatie over het PEFC bestuur en het Programme for the Endorsement of Forest Certification is te vinden op www.pefc.org

Over Steelcase
Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken door het leveren van kennis, producten en diensten die het mogelijk maken een inspirerende werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche. De omzet in boekjaar 2006 was ongeveer $2,9 miljard. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringsgerelateerde producten en diensten.

Steelcase en haar dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 800 locaties, hebben fabrieken op meer dan 35 locaties en ongeveer 13.000 werknemers over de hele wereld. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS. Meer informatie vindt u op www.steelcase.nl

Steelcase is al bijna tien jaar voorvechter van duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor het milieu. Daarnaast past het bedrijf ontwerpexpertise toe om innovatieve producten te creëren die een verminderde impact op het milieu hebben. Steelcase verrichtte binnen de kantoorinrichting pionierswerk met het gebruik van Life Cycle Assessments (LCA) en streeft er nu naar de sector aan te voeren met een milieubeleid dat niet alleen betrekking heeft op producten, maar op alles wat het bedrijf doet, overal ter wereld. Steelcase communiceert door middel van haar Environmental Product Declarations zo open mogelijk over haar milieuprestaties.

Meer informatie over de initiatieven van Steelcase op gebied van duurzame ontwikkeling vindt u op: http://www.steelcase.com/nl/nl/duurzaam_ondernemen_ourcompany.aspx?f=15620

Meer informatie voor de pers
Lubbers & De Jong BV
Margriet Luttikhuizen
T 020 421 0565
F 020 638 8417
E Margriet@l-dj.nl