Ingezonden persbericht


Persbericht

27 maart 2007

SCC automatiseert Gelderse bibliotheken

~ FLEXDESK-concept biedt standaard werkplekomgeving en ICT-infrastructuur voor openbare bibliotheken in Gelderland ~

SCC, internationale leverancier van ICT-diensten en -oplossingen, gaat in samenwerking met Truston het werkplekbeheer van de Gelderse bibliotheken verzorgen. Het grootste deel van de bibliotheken in Gelderland heeft een overeenkomst gesloten op basis van het SCC FLEXDESK-concept. SCC levert in dit concept een totaaloplossing voor de automatisering, op basis van een vast bedrag per werkplek.

De toenemende graad van automatisering binnen de bibliotheken stelt steeds hogere eisen aan de computeromgeving van de bibliotheek. Door oplossingen van SCC is men in staat de nieuwste technologieën in te zetten voor zowel de bezoekers als de interne organisatie. Het project omvat de inrichting, implementatie en het beheer van meer dan 750 werkplekken op 63 vestigingen inclusief de bijbehorende netwerkinfrastructuur.

"De vaste prijs per werkplek binnen een flexibele, toekomstvaste overeenkomst, zoals het FLEXDESK-concept van SCC die biedt, stond centraal in onze keuze. Hierdoor kunnen wij onder meer effectiever PC's met digitale informatie beschikbaar stellen voor onze bezoekers tegen lagere kosten", zegt Erik Worm, Directeur Bibliotheek gemeente Barneveld.

"In het selectietraject viel direct de goede match op tussen het FLEXDESK-concept van SCC en de wensen en eisen zoals die door de bibliotheken zijn opgesteld. SCC toont aan flexibel te kunnen inspelen op alle veranderingen in de bibliotheekmarkt. Hierdoor hebben we een goede partner om de bibliotheken de komende jaren verder te helpen bij het realiseren van hun doelstellingen", aldus René de Vos, Sales en Marketing Manager bij Truston.

"We kijken samen met de Gelderse Bibliotheken en Truston naar de bibliotheek van de toekomst, en de manier waarop ICT daaraan een gerichte bijdrage kan leveren", licht Patrick van de Coolwijk, Sales en Marketing Director bij SCC toe. "Wij zijn erg enthousiast over de centrale rol die we als adviseur en dienstverlener de komende jaren kunnen spelen in de realisatie van dit project."

(314 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over SCC
SCC is een leverancier van ICT-producten en diensten, gespecialiseerd in infrastructuuroplossingen. Het bedrijf helpt Europese overheidsorganisaties en ondernemingen bij het inrichten, integreren en beheren van hun ICT-omgeving om daar maximaal rendement uit te halen. Via een netwerk van eigen vestigingen en partners voert SCC projecten uit in meer dan zestig landen. SCC maakt deel uit van Specialist Computer Holdings (SCH) de grootste niet-beursgenoteerde technologiegroep van Europa. SCH heeft ruim 7.000 medewerkers en een netwerk van 90 kantoren in Europa. Het bedrijf heeft de afgelopen 30 jaar een significante groei doorgemaakt en realiseert een omzet van meer dan 3 miljard euro. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.scc.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Marieke van Zuien bij LEWIS PR. Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: Mariekev@lewispr.com

Voor verdere informatie over SCC kunt u contact opnemen met Rutger van Walbeek bij SCC. Tel: +31 (0)172 634 477
E-mail: rwalbeek@nl.scc.com