Politie Zeeland


Driehonderd opgeloste inbraken in Opsporing Verzocht


---


PERSBERICHT VAN REGIO ROTTERDAM RIJNMOND

In het TV-programma Opsporing Verzocht van de AVRO op Nederland 1 wordt dinsdagavond 27 maart van ongeveer 21.45 tot 22.30 uur ondermeer aandacht besteed aan een opgeloste zaak die speelde in de regio Rotterdam-Rijnmond in samenwerking met de Boven Regionale Recherche.

Driehonderd inbraken opgelost
Met de aanhouding van acht mannen en een vrouw werden eind vorig jaar driehonderd woninginbraken opgelost. De negen verdachten, van wie zeven Bosniërs en twee Nederlanders, sloegen hun slag in de regio's Midden- en West-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland Zuid en Rotterdam-Rijnmond.


Samenwerking

De zaak kwam aan het rollen toen twee leden van de inbrekersbende werden betrapt tijdens een inbraak in Bleiswijk vorig jaar. Onderzoek wees uit dat het duo deel uitmaakte van een bende die in een groot deel van Zuid- en West-Nederland opereerde. De buit bestond voornamelijk uit flatscreens, computers, sieraden, kluizen en geld. De bendeleden (tussen de 23 en 42 jaar) zijn in Rotterdam, Schiedam en Zwijndrecht aangehouden. Een aantal van hen was illegaal in Nederland. In dit onderzoek, waarin sporencoördinatie een belangrijke rol speelde, werd nauw samengewerkt met de politie Midden-West Brabant.


Terugvinden

Diverse gestolen goederen zijn bij de verdachten in beslag genomen en konden worden teruggegeven, maar niet allemaal. Enkele foto's zullen daarom in het programma Opsporing Verzocht worden getoond. Er zal daarna worden verwezen naar de site opsporingverzocht.avro.nl en de site van de politie Rotterdam-Rijnmond: www.politie-rijnmond.nl of de site van de politie: www.politie.nl en dan doorklikken naar Rotterdam-Rijnmond. Op de site van de politie Rotterdam-Rijnmond zullen dan meer dan 300 foto's van diverse teruggevonden gestolen goederen worden getoond zodat de goederen weer aan de rechtmatige eigenaren kunnen worden terug gegeven.

U kunt ook kijken naar de herhaling van de uitzending van Opsporing Verzocht op woensdagmiddag 13.20 uur op Nederland 2.




Politie Zeeland