Driejarige Lean krijgt zuurstof


WAGENINGEN, 20070327 -- Het is de NAH Stichting gelukt om in samenwerking met hun ambassadeur de protestzanger Harry Loco de droomwens van een 3-jarig jongetje met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) in vervulling te laten komen.

De 3-jarige Lean is tijdens het buitenspelen in de vijver van hun buren gevallen.
Hij kreeg een hartstilstand en werd door een traumateam gerevalideerd, zijn ademhaling kwam weer op gang maar hij raakte een tijd lang in coma.
De gevolgen van dit ongeval zijn enorm, Lean heeft nu ernstig hersenletsel en is door zijn beperkingen opgenomen in een behandelcentrum.
Volledig herstel is voor hem niet meer mogelijk, maar verbeteren kan de situatie mogelijk wel door een behandeling met hyperbare zuurstof therapie.
Echter zorgverzekeraars vergoeden deze behandelmethode niet, terwijl deze methode veel goede resultaten heeft opgeleverd bij lotgenoten.
De familie heeft de hulp ingeroepen van de medemens om hen te helpen, hieraan is ruim gehoor gegeven en er werden diverse acties op touw gezet.
Zo werd er een benefietconcert, een markt en sms acties georganiseerd om gelden bijeen te brengen, Nederland doneerde massaal.

Door de media aandacht is er ook aandacht aan deze schrijnende situatie geschonken op tv en in kranten, een geschokte dame trok zich het leed van dit gezin enorm aan en heeft in overleg met een groep particulieren aangeboden om de gehele behandeling te bekostigen.
Zij kunnen niet begrijpen dat de zorgverzekeraars en de Nederlandse overheid niet naar deze ernstige problematiek van Lean en zijn lotgenootjes kijken en verantwoording nemen in deze.
Omdat uitstellen van de behandeling de gezondheid niet bevordert zijn er direct goede afspraken gemaakt en start de behandeling van Lean komende week.

De NAH Stichting gaat mee naar het zuurstofcentrum om verslag uit te brengen van deze behandelmethode.
Kijk voor meer informatie op www.nah-stichting.nl
Of bel 06-20772772

NAH Stichting
contactpersoon: H.Bor
Costerweg 5
6702AA Wageningen
info@nah-stichting.nl





NAH Stichting