MijnAlbum.nl introduceert fotoalbums op kaart van Nederland


JOURE, 20070327 -- De Nederlandse online fotodienst MijnAlbum.nl biedt vanaf nu de mogelijkheid om fotoalbums te plaatsen en te bekijken op de kaart van Nederland. Bezoekers kunnen foto's opzoeken die in hun woonplaats gemaakt zijn, of fotoalbums bekijken van bijvoorbeeld feesten of natuur in hun regio. Er staan op het moment van lanceren 600.000 foto's op de kaart.

Medeoprichter van MijnAlbum.nl, Andries Nolles, licht toe: ,,Het werken met de kaart gaat vele malen sneller dan bij veel andere soortgelijke kaartomgevingen op internet. Daarbij is de functionaliteit groot: bezoekers kunnen fotoalbums op de kaart filteren op onderwerp of plaats, of via een postcode direct fotoalbums bekijken uit eigen omgeving''.

MijnAlbum.nl is in eerste instantie een privé fotodienst waar gebruikers foto's delen met familie en vrienden. De heer Nolles: ,,Met het fotokaartoverzicht biedt MijnAlbum.nl, naast de mogelijkheid om foto's privé te delen,een eenvoudige en intuïtieve mogelijkheid om foto's openbaar te maken. Bezoekers die openbare fotoalbums willen bekijken kunnen dit doen zonder zich aan te melden.''

Het fotokaartoverzicht is gelanceerd als aanvulling op de openbare albums van MijnAlbum.nl. ,,Sinds de lancering van de openbare albums in november 2006 zijn 25.000 fotoalbums en 600.000 foto's openbaar gemaakt'', aldus de heer Nolles.

MijnAlbum.nl heeft 310.000 actieve gebruikers en er staan 37 miljoen foto's online. Maandelijks heeft de website 1,2 miljoen unieke bezoekers. MijnAlbum.nl is actief sinds 2003. Gebruikers plaatsen foto's in een online album en versturen vervolgens een uitnodiging naar familie en vrienden voor het bekijken van de foto's.