Gemeente 's-Hertogenbosch


16-03-2007
Partijen komen nieuwe koers overeen voor plannen Rosmalen Centrum

Op dinsdag 27 maart ondertekenen woningcorporatie De Kleine Meierij, Foruminvest en de gemeente 's-Hertogenbosch, de drie partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het centrum van Rosmalen, een gewijzigde samenwerkingsovereenkomst. Deze week is in een bestuurlijk overleg met wethouder Geert Snijders een oplossingsrichting voor de plannen overeengekomen die betrekking hebben op de zogeheten PTT-Aldi-locatie en de locatie Kom Zuid.

De drie partijen hebben besloten om de Aldi niet te verplaatsen. De Kleine Meierij zal een nieuw plan met woningbouw voor de PTT-Aldi-locatie maken met behoud van de Aldi en het bestaande parkeerterrein. De Kom Zuid zal door de twee partijen Foruminvest en De Kleine Meierij worden ontwikkeld zoals eerder vastgelegd in het in 2003 in procedure gebrachte voorontwerp-bestemmingsplan. Wel met één wijziging: ongeveer 900 m2 detailhandel zal binnen dat plan worden omgezet in andere functies. Het totale plan Kom Zuid bestaat (naast woningbouw) uit 12.000 m2 aan detailhandel, commerciële dienstverlening en horeca. Verder heeft wethouder Geert Snijders aangekondigd dat de Nota Detailhandel voor het Rosmalense gedeelte in
2008 herijkt zal worden.

De samenwerkingsovereenkomst kon niet eerder worden ondertekend omdat er nog geen duidelijkheid was over de toekomst van de Aldi. De Aldi wil wel weg van de PTT-Aldi-locatie, maar niet verhuizen naar Kom Zuid. Een door de Aldi zelf voorgestelde verplaatsing naar de Molenhoekpassage druist in tegen de gemeentelijke detailhandelsnota en de afspraken die eerder zijn gemaakt ten aanzien van de ontwikkeling van de Molenhoekpassage.

Het college van burgemeester en wethouders besluit begin mei over een raadsvoorstel dat ter besluitvorming aan de raad wordt aangeboden voor de gemeenteraad van juni. In dit raadsvoorstel worden de gewijzigde koers en de consequenties daarvan nader toegelicht. Daarna kan de bestemmingsplanprocedure verder worden voortgezet. Het is de bedoeling dat kort na de zomer een ontwerp-bestemmingsplan in procedure wordt gebracht.