Gemeente Spijkenisse


Weekbericht 13

25 maart 2007

College 2006 - 2010

Openbare activiteiten van het college van b&W van 26 maart t/m 1 april 2007

27-03: Wethouders Mourik en Mijnans planten eerste boom ExxonMobil plantplan
29-03: Wethouder Hamerslag overhandigt cheque Allochtonentelefoon 30-03: Wethouders `t Hart en Mourik slaan eerste paal Molenwatering

Wethouders Mourik en Mijnans planten eerste boom ExxonMobil plantplan

Wethouders Christel Mourik en Jan Willem Mijnans planten dinsdag 27 maart om 16.00 uur de eerste boom, een beuk, van het ExxonMobil plantplan aan de Malledijk.
De beuk is de eerste van zestig bomen en duizend struiken die ExxonMobil aan de gemeente Spijkenisse schenkt om de kooldioxide-uitstoot van de motor van een werkbus te compenseren. De betreffende werkbus, die wordt gebruikt voor het werken in de natuur in de regio, is een eerdere schenking van ExxonMobil aan de Stichting Natuur en Landschap Voorne-Putten. De bomen en struiken gaan een afscheiding vormen tussen het bedrijventerrein Halfweg 4 en het natuur- en weidegebied aan de zuidkant daarvan.

Wethouder Hamerslag overhandigt cheque Allochtonentelefoon

Wethouder Hanneke Hamerslag overhandigt donderdag 29 maart om 15.00 uur in het stadhuis een cheque aan de heer De Lamar, directeur van de Allochtonentelefoon.
De Allochtonentelefoon biedt allochtonen de mogelijkheid een vertrouwelijk gesprek te voeren, bijvoorbeeld over onderwerpen die in eigen kring taboe zijn of gevoelig liggen. Op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur staan er twee lijnen open voor een gesprek in het Nederlands of in de eigen taal.

Wethouders `t Hart en Mourik slaan eerste paal Molenwatering

Wethouders Gert-Jan `t Hart en Christel Mourik slaan vrijdag 30 maart om 15.00 uur de eerste paal voor een bedrijfspand aan de Molenwatering.
De bedrijven, Philip Holding B.V. en Rothermo Beheer B.V., gaan een representatief bedrijfspand in drie bouwlagen realiseren. In het gebouw komen bedrijfs- en kantoorruimten. In het pand vestigen zich: Reclamebureau C-Point, De Nederlandse Reclame Groep en Rothermo Vloerverwarming.

Interne links
Eerste boom ExxonMobil plantplan de grond in
Nieuwbouw van bedrijfspand in drie lagen op Halfweg