Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Provoost proeft aan Arabo-Friezen

27/03/2007

Hengelo/Domburg, 27 maart 2007
Enkelspanrijder Christiaan Provoost zal komend seizoen een aantal keer de Arabo-Friese dekhengst Maestro (Lolke x Hearke x Quibus-Hamid ox) uitbrengen in de samengestelde mensport.

De opvallende hengst is in eigendom van stoeterij Het Eikenhof van Marcel Verschueren in het Belgische Belsele. Sinds 2005 jaar werd Maestro met succes door de Belgische menner Vick Heyns uitgebracht in het enkelspan. Heyns nam regelmatig lessen bij Provoost en toen de samenwerking tussen Heyns en Verschueren werd beeïndigd, bleef de 60-jarige Verschueren naar Domburg reizen voor de menlessen. Verschueren wilde graag dat de zesjarige hengst in de samengestelde mensport actief bleef en kwam tot een eenjarige overeenkomst met Provoost.

"Maestro blijft gewoon in Belsele op stal staan," vertelt Christiaan Provoost, die met de zesjarige KWPN-ruin Umiro (Elcaro x Notaris) hard traint om in aanmerking te komen voor deelname aan het WK enkelspannen in 2008. "Marcel doet de basistraining en komt regelmatig naar mij toe zodat ik hem verder kan trainen. Het is een heel fijn paard met wie ik zonder moeite een hele aparte dressuurproef neer kan zetten. Ook in de vaardigheid doet hij het goed, aan de marathon moeten we nog wat werken. We gaan gewoon kijken hoe ver we hem kunnen krijgen in de wedstrijdsport. Wie weet is hij volgend jaar wel zo goed, dat ik hem als reservepaard achter de hand heb mocht er iets met Umiro gebeuren." Provoost zal de hengst, die ook regelmatig dekt, uitbrengen in onder meer Vrouwenpolder, Deurne en wellicht in Compiègne.

Bron: Hoefnet, overname zonder bronvermelding niet toegestaan

Provoost rijdt komend seizoen afwisselend met Maestro en Umiro ©Meike Merks