Gemeente Zaltbommel


Bezoekadres:
Hogeweg 11
5301 LB Zaltbommel

Postadres:
Postbus 10.002
5300 DA Zaltbommel

Telefoon: 0418 - 681 681
Fax: 0418 - 681 645
E-mail: info@zaltbommel.nl

Restauratie stadsmuur: fase 3 binnenkort van start

In april wordt gestart met de restauratie van de stadsmuur achter de Nieuwstraat en Kerkplein in Zaltbommel. Dit deel van de stadsmuur is de derde fase van het restauratieproject van de gemeente. Aannemingsbedrijf Nico de Bont mag opnieuw de restauratie uit gaan voeren.

De restauratie van de stadsmuur fase 1 aan de Waterstraat en fase 2 aan de Zandstraat zijn inmiddels afgerond. Ook fase 2a achterin de Zandstraat is bijna klaar. De restauratie van fase 3 zal ongeveer een jaar in beslag nemen. In mei 2008 wordt verwacht dat de restauratiewerkzaamheden van fase 3 zijn afgerond. Voor de restauratie van fase 3 wordt de subsidie die Zaltbommel in december vorig jaar van het Rijk in het kader van het Kanjerproject heeft gekregen ingezet.

Partijen

De restauratie wordt, net als in eerdere fases, uitgevoerd door aannemingsbedrijf Nico de Bont onder leiding van architectenbureau Rothuizen van Doorn 't Hooft. Bouwhistoricus Hein Hundertmark mag wederom het bouwhistorisch onderzoek uitvoeren. De gemeente en de Rijksdienst voor Archeologie Cultuurlandschap en Monumenten zijn tevreden over het werk die deze drie partijen in de eerdere fases hebben uitgevoerd. "Door met dezelfde partijen het werk voort te zetten krijgen we kwalitatief het beste resultaat", aldus wethouder Romp. Ook was het aannemingsbedrijf de laagste inschrijver bij de aanbesteding.

Geplaatst op: 27 maart 2007