Gemeente Grave

Grave 2020; Uitkomsten Rondetafelgesprekken en opstellen leerlingen Merletcollege

Om een beeld te krijgen van de wensen en ideeën van inwoners over de toekomst van onze gemeente, zijn in januari van dit jaar Rondetafelgesprekken georganiseerd. Bijeenkomsten met circa vijftien inwoners, mannen, vrouwen van jong tot oud, met verschillende achtergronden. In deze bijeenkomsten werd gekeken naar de toekomst van onze gemeente op de langere termijn (2020), zowel per kern als voor de hele gemeente, en naar de verwachtingen daarover.

De Rondetafelgesprekken waren een initiatief van burgemeester Delissen - van Tongerlo. De uitkomsten van de Rondetafelgesprekken zijn vastgelegd in het rapport Grave 2020. Het rapport is op 27 maart jl. aan de deelnemers, de leden van de gemeenteraad en andere belangstellenden gepresenteerd. U vindt het rapport hieronder.

Ook jongeren werden bij Grave 2020 betrokken. Op 15 februari jl. is met leerlingen van het Merletcollege een forumdiscussie georganiseerd. Het verslag vindt u hieronder. Andere leerlingen hebben opstellen geschreven met daarin hun visie op Grave 2020. Aan het schrijven van het opstel was een prijs verbonden. Op 26 maart jl. hebben enkele winnende leerlingen uit handen van burgemeester Delissen - van Tongerlo een boekenbon ontvangen. Drie van de vier winnende opstellen kunt u hieronder downloaden.

Informatie:
Wilt u meer informatie over dit onderwerp, neem dan contact op met mevrouw. T. Winnemuller, cluster Communicatie en bestuursondersteuning, telefoon (0486) 477 238 of e-mail t.winnemuller@grave.nl.


* Grave 2020, Rapportage op basis van vier burgerparticipatiebijeenkomsten.pdf

* Grave 2020, Verslag forumdiscussie leerlingen Merletcollege.pdf
* Grave 2020, Opstel Kevin Huizing, Merletcollege klas sg3c.pdf
* Grave 2020, Opstel Lisanne van de Ven, Merletcollege klas h2d.pdf
* Grave 2020, Opstel Mathijs Berkenhage, Merletcollege klas svw4a.pdf