Gemeente Arnhem

Vrouwendialoog over netwerken (19-03-07)
Allochtone en autochtone vrouwen komen woensdag 28 maart voor de laatste keer bijeen om met elkaar te praten. Deze keer is netwerken onderwerp van gesprek. De avond vindt plaats van 19.00-23.00 uur in de hal van het Stadhuis aan de Koningstraat 38.

Tijdens de bijeenkomsten van vorig jaar gaven de deelnemers aan dat ze meer willen weten over netwerken. Netwerken is de manier om bijvoorbeeld een nieuwe baan, vrienden of klanten te vinden. De vraag is: Hoe pak je dat aan en verschilt dat per cultuur? Wat moet je wel en niet doen? Hoe bouwen vrouwen sociale netwerken op? Wat voor soort netwerksystemen zijn er? Wat zijn de ervaringen van andere vrouwen en wat kunnen we daar van leren? Wat betekenen de sociale netwerken voor het integratieproces?

Programma
De avond wordt geleid door Güler Unsurorlu (directeur van Nida Training & Advies). Zij zal vier Arnhemse vrouwen interviewen over hun ervaringen met netwerken. Uiteraard is ook wethouder Barth van Eeten aanwezig en houdt Joan Ferrier (directeur E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit) een inleiding over netwerken. De bijeenkomst zal interactief en praktisch zijn. Tijdens de avond is er een informatiemarkt van diverse Arnhemse instellingen op het gebied van werk en opleiding, welzijn, veiligheid en politiek.

Vrouwendialogen
De gemeente Arnhem organiseert de avond als afsluiting van een reeks van zes inspirerende gesprekken in 2005 en 2006 voor en door vrouwen over onderwerpen die vrouwen interesseren. Elkaar beter leren kennen, de culturele, sociale en religieuze barrières overwinnen, elkaar leren respecteren en openstaan voor andere meningen; daar ging en gaat het om bij deze gesprekken.

Meedoen
Aan de bijeenkomst kunnen zowel vrouwen als mannen deelnemen. Belangstellenden die willen meepraten kunnen zich tot 25 maart aan bij Ingrid Berings, telefoon: (026) 377 4856, e-mail: ingrid.berings@arnhem.nl.