Gemeente Zoetermeer

Stadhuis Zoetermeer in Second Life open voor bezoekers

Persconferentie in Second Life

Vanaf 28 maart is iedereen welkom in het nieuwe stadhuis van Zoetermeer in SL. Sinds Zoetermeer bekend maakte zich te willen vestigen in SL, hebben veel bedrijven zich aangemeld om mee te doen. Welke precies, welke toekomstige diensten de gemeente gaat bieden, en hoe Zoetermeer SL er gaat uitzien, dat vertelt Bé Emmens, wethouder van EZ en ICT, op de plek waar het allemaal gebeurt: in Second Life zelf. Op 28 maart organiseert Gemeente Zoetermeer een persconferentie in deze virtuele wereld.

SL voorspelt een geheel nieuwe manier van communiceren. Een methode die interactiever, persoonlijker en sneller is, dan de mogelijkheden die we nu kennen. Zoetermeer, ICT-stad van Nederland, onderzoekt in een pilot van een jaar wat de virtuele wereld voor haar burgers en ondernemers kan betekenen.

Een aantal bedrijven heeft al toegezegd een vestiging in SL te openen. Tijdens de persconferentie in SL vertelt Be Emmens, daarnaast geeft de wethouder een rondleiding door het virtuele stadhuis, laat toekomstige diensten zien en toont de inrichting van Zoetermeer SL.

Zoetermeer SL moet een bruisende en aantrekkelijk stad worden. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, kunnen ondernemen en leren. Ook gaat Zoetermeer in de toekomst haar diensten niet alleen aanbieden op internet, op het stadhuis en via de telefoon, maar ook op SL. Zo is de virtuele wereld een mooie aanvulling op de huidige dienstverlening.

Omdat SL mogelijk nieuw voor u is, geven we allereerst een snelcursus Second Life.

Het programma en adres van de persconferentie vindt u in de bijlage of via de website www.zoetermeer.nl. Hier vindt u ook een directe link naar het stadhuis in SL. Deze is vanaf 28 maart te gebruiken.

Vanwege het beperkte aantal plaatsen in real life vragen we u vriendelijk u vooraf aan te melden. Natuurlijk kunt u ook vanaf uw eigen computer inloggen en de persconferentie bijwonen. Hiervoor geldt vanzelfsprekend geen limiet! Voor algemene informatie over SL kunt u terecht op www.secondlife.startpagina.nl.