Gemeente Hoogeveen

28 maart 2007
Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeente Hoogeveen, woningcorporatie Woonconcept en de politie
Gemeente, Woonconcept en politie gaan voor harde aanpak drugsdealen Het is in Hoogeveen nog niet eerder gebeurd dat de burgemeester de woning van een drugsdealer sloot en een woningcorporatie de huur opzegde. De rechtbank in Assen oordeelde vorige week dat Woonconcept dat terecht heeft gedaan.

De gemeente, Woonconcept en de politie zijn tevreden over hun onderlinge samenwerking in deze zaak. De drie partijen vinden het dealen van drugs vlakbij een basisschool onacceptabel. Ook woog zwaar dat dit gebeurde in een wijk waarin veel energie wordt gestoken in het verbeteren van de leefbaarheid. Gemeente, politie en Woonconcept geven aan hard te zullen blijven optreden tegen het dealen van drugs in kwetsbare gebieden.

Vorig jaar rapporteerde de politie aan de burgemeester dat vanuit een woning aan de K. de Raadstraat, recht tegenover een basisschool, drugs werden gedeald. Vervolgens is de bewoner meerdere malen gewaarschuwd en gewezen op de consequentie, namelijk tijdelijke sluiting van zijn woning. Afschriften van de waarschuwingen gingen naar Woonconcept en dat werd ook meegedeeld aan de bewoner.

In november vorig jaar trof de politie een grote hoeveelheid softdrugs aan in de woning aan de K. de Raadstraat. De burgemeester sloot op basis daarvan de woning voor drie maanden om de loop van softdrugsklanten naar de woning te verstoren. De bewoner ging daartegen niet in beroep.

Woonconcept heeft vervolgens de bewoner gevraagd de woning vrijwillig op te geven, maar daar wilde de huurder niets van weten. De woningcorporatie stapte daarop naar de rechter. Maandag 19 maart deed de rechter uitspraak: Woonconcept mocht de huurder uit huis zetten.