Gemeente Breda

Breda ondersteunt actie samenwerking lokale NME organisaties

Het Bredase college van burgemeester en wethouders ondersteunt van harte de gezamenlijke actie van de wethouders van Delft, Dordrecht en Zoetermeer in hun initiatief om de samenwerking tussen de lokale Natuur- en Milieu Educatie (NME) organisaties te stimuleren.

Het initiatief omvat het structureler en actueler aanpakken van activiteiten op dit terrein en de kwaliteit te vergroten.

Samenwerken lokale NME organisatie

De wethouders van Delft, Dordrecht en Zoetermeer vinden dat de lokale NME organisaties meer moeten samenwerken, omdat het momenteel ontbreekt aan (inter)bestuurlijke samenwerking, een gezamenlijke landelijke visie en meestal een goede organisatie. Ook capaciteit en professionaliteit vormen landelijk nog een knelpunt. Zij hebben dit geschreven in een gezamenlijke brief aan voormalig minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de heer Veerman en voormalig staatssecretaris van Milieu de heer Van Geel. Breda ondersteunt deze actie van harte.

Lokale duurzame ontwikkeling

De gezamenlijke NME-diensten zijn in potentie een uniek instrument om duurzame ontwikkeling in de Nederlandse samenleving en vooral op lokaal niveau te bevorderen. Breda heeft aangegeven graag op de hoogte te willen blijven van het te schrijven plan van aanpak voor verdergaande samenwerking tussen de verschillende bestuurslagen en een extra investering in organisatie en professionalisering.

Breda, 28 maart 2007