Koninklijk Horeca Nederland

en wellnessbedrijven richten Wellnessplatform op

Persbericht 28 maart 2007
Collectieve samenwerking om kennis te delen
Fit- en wellnessbedrijven richten Wellnessplatform op Woerden, 28 maart 2007 - Gisteren is tijdens de Fit-Wellnessvakbeurs in Gorinchem het Wellnessplatform officieel opgericht. Dit collectieve platform is een samenwerking waarin de aangesloten organisaties, verenigingen en bedrijven de eigen beschikbare kennis en informatie delen op gebieden als trends, ontwikkelingen, promotie, wet- en regelgeving.

Het Wellnessplatform wordt gevormd door Koninklijk Horeca Nederland, Fit!Vak Branchevereniging, Nederlandse Sauna Vereniging, Thermen Beauty Group en Thermen Service Center. Koninklijk Horeca Nederland heeft naar aanleiding van onderzoek door de hoge hotelschool Maastricht het initiatief genomen tot het vormen van dit platform. Uit dit onderzoek bleek de behoefte voor een collectieve samenwerking om de beschikbare kennis met elkaar te delen en één aanspreekpunt voor wellness te vormen. Doel van het platform is om de ondernemers in de wellnessbranche te ondersteunen en te helpen een optimaal financieel resultaat te behalen.

Tijdens de oprichtingsbijeenkomst werd ook het rapport 'Ontspannen door Inspannen' door GfK gepresenteerd. Dit is een nieuw consumentenonderzoek in opdracht van het NRIT (Nederlands Research Instituut voor Recreatie en Toerisme) naar het huidige en toekomstige gebruik van fitness- en wellnesscentra in Nederland. Uit het onderzoek kwam naar voren dat in 2006 zo'n 38% van de Nederlanders aan fitness of wellness deed. Bovendien is gebleken dat de consument de kwaliteit van de voorzieningen en activiteiten belangrijker vindt dan de prijs.

Op de site van het Wellnessplatform: www.wellnessplatform.nl zullen de betrokken partijen hun informatie en kennis delen.

V.l.n.r.: Marc Sanders (Thermen Beauty Group), Roel Kamps (Nederlandse Sauna Vereniging), Ronald Wouters (Fit!Vak), Ruud van Versendaal (Thermen Service Center) en Theo Ruijs (Koninklijk Horeca Nederland) staan klaar om met één slag het Wellnessplatform officieel te lanceren.
Foto: Ira Hurkens / pleisureworld.nl

---

Noot voor de redactie -