Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

OBS Blijvliet opent e-centrum aan Hillevliet

De openbare basisschool Blijvliet opende aan de Hillevliet 96 officieel de deuren van haar nieuwe e-centrum.

Wat is een e-centrum?
Een e-centrum op school is een plek op school, waar ouders van schoolgaande kinderen en ook buurtbewoners kunnen leren omgaan met de computer, een (inburgerings)cursus met behulp van de computer kunnen volgen en op bepaalde tijden vrij gebruik kunnen maken van de computers. Daarnaast kan het e-centrum ook voor het onderwijs aan de kinderen op school worden gebruikt.
Een belangrijk doel is het bevorderen van sociale samenhang in de wijk en van sociale vaardigheden van leerlingen en hun ouders. Daarom organiseert de school leeractiviteiten voor ouders.

16 werkplekken
Op OBS Blijvliet is een e-centrum ingericht voor 16 werkplekken. Zowel overdag als s avonds worden er cursussen gegeven. Op dit moment worden er verschillende taal- en inburgeringscursussen en basiscursussen computergebruik gegeven. De cursussen zijn gratis en er is zelfs een mogelijkheid voor kinderopvang op school!

Informatie
Voor meer informatie over cursussen kunt u terecht bij de ouderconsulent, Sabah Dabih,via e-mail, info@blijvliet.nl of via telefoonnummer (010) 290 80 60.

(foto: E-centra zijn er overal in Rotterdam.)