Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland

Brief inteelt TP verstuurd 28-03-2007

Net als in 2005 en 2006 jaar blijft het KWPN de fokkers van tuigpaarden informeren welke consequenties partnerkeuzes hebben met betrekking tot inteelt.

Deze week wordt dan ook weer naar alle eigenaren van actieve fokmerries een brief gestuurd die specifiek betrekking heeft op de eigen merries. Voor deze merries zijn de inteeltpercentages berekend in combinatie met alle op dit moment beschikbare tuigpaardhengsten.

Per hengst is ook de fokwaarde sport, de fokwaarde exterieur en de fokwaarde beweging in het overzicht opgenomen.
Daarnaast zijn ook de hengsten die aangewezen zijn voor het verrichtingsonderzoek in Ermelo op het overzicht te vinden. Na het verrichtingsonderzoek weten de fokkers dan ook meteen hoe het zit met de nieuwe jaargang, qua inteelt.

Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Hans van Tartwijk, foktechnisch medewerker van het KWPN (0341-255 500) of met René van der Kuil, 06-54362409.

Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid tot het aanvragen van een fokadvies. Dit advies is gratis. U kunt uw verzoek tot fokadvies, bij voorkeur schriftelijk, aanvragen bij de afdeling Inspectie van het KWPN.

(KWPN Persbericht, overname zonder bronvermelding toegestaan)