Politie Zeeland


---

W-895-2007 Inbraken in Middelburg
In Middelburg is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in twee bedrijfspanden.
Bij een pand aan de Nieuwe Kerkgang werd vannacht een raam vernield om binnen te komen. Vervolgens werd het pand doorzocht en ging(en) de dader(s) ervan door met een geldbedrag van enkele tientallen euro's. De braakschade bedraagt een paar honderd euro.
Vannacht tussen 02.00 en 06.30 uur werd ook ingebroken in een horecapand aan het Damplein. Mogelijk werd(en) hier de inbreker(s) gestoord want voor zover bekend zijn er geen goederen verdwenen.

Z-896-2007 Hardrijder moet rijbewijs inleveren, Terneuzen
De politie heeft vandaag rond het middaguur het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige automobilist uit Axel.
Bij een lasercontrole in de Koegorsstraat passeerde hij met een snelheid van 121 km/pu (gecorrigeerd), ter plaatse is echter 60 km.toegestaan. De automobilist werd aan de kant werd gezet waarna hij zijn rijbewijs moest inleveren.

Z-897-2007 Bedrijfsinbraak in Kloosterzande
Rond 05.50 uur vanmorgen werd ingebroken in een bedrijf aan de Hulsterweg in Kloosterzande.
Een werknemer die rond dat tijdstip arriveerde op zijn werkplek zag vermoedelijk twee personen wegrennen van het bedrijfsterrein. Er werd computerapparatuur weggenomen evenals geld. Voor de rest lagen er wat spullen klaar om meegenomen te worden door de inbrekers, maar door hun gehaaste vertrek moesten ze deze achterlaten. Een schadebedrag is nog niet bekend. De toegang werd door de inbrekers geforceerd.

O-898-2007 resultaten aangekondigde radarcontrole
In Poortvliet en Oostdijk zijn vanmorgen snelheidscontroles uitgevoerd door de Zeeuwse politie.
In Poortvliet werd op de Postweg gecontroleerd. De maximum snelheid bedraagt daar 80 kilometer per uur en er hielden zich 72 bestuurders niet aan die snelheid, want die werden geflitst. In totaal werden 1722 bestuurders gecontroleerd tussen 07.45 en 11.15 uur.
In Oostdijk werd gecontroleerd op de Oude Rijksweg, tussen 13.00 en 15.00 uur. Hier kwamen 461 voertuigen langs de radar en werden 29 geflitst. Hoe hoog de hoogst gemeten snelheid was is niet bekend.

W-899-2007 Vrouw beroofd, getuigen gezocht
Omstreeks 17.39 uur vanmiddag liep een 70-jarige Middelburgse over de Loskade in haar woonplaats.
Zij werd gepasseerd door een fietser. Nadat de fietser haar een harde duw had gegeven rukte hij haar schoudertas van haar lijf. De vrouw kwam dusdanig hard ten val dat zij botbreuken opliep en door een ambulance overgebracht moest worden naar het ziekenhuis waar zij is opgenomen. Ook is de arm van de vrouw uit de kom geraakt. De berover is hard doorgefietst. Een en ander gebeurde vlakbij de Nieuwe Poortstraat. De vrouw kan niets vertellen over het signalement van de dader. Vanwege het tijdstip lijkt het bijna niet mogelijk dat niemand iets gezien heeft van de beroving. De politie vraagt dan ook dringend of mensen die iets hebben gezien of gehoord wat verband houdt met deze beroving, zich willen melden op het bureau in Middelburg of bellen met het algemene nummer van de politie 0900-8844.

---- --