Ingezonden persbericht


Uitnodiging

Opening vernieuwendste horeca-concept van Nederland

Op woensdag 28 maart a.s. opent het meest vernieuwende horecaconcept van Nederland. Het bestaande horecacentrum De Sevewaeg presenteert haar nieuwe mix van gezellige nostalgie en authenticiteit in combinatie met het moderne uitgaan! De ingrediënten zijn moderne horecaproducten, een historisch museum, een VVV-kantoor, vergader - en feestfaciliteiten maar ook hippe bargames, eigentijdse game- en computermogelijkheden en een eigen likeurlijn op een prachtige centrale locatie in het Limburgse Sevenum. Graag nodigen wij de media uit bij de officiële opening en voor een VIP-beleving van dit unieke concept.

Authentiek stappen in een modern jasje
In het centrum van Sevenum is het oude dorpsgezicht teruggekomen. Horeca-ondernemers Ton en Petra Heesen-Thissen bouwden een nieuwe maar zeer historische gevel naast hun bestaande 'Café Heese Pietje'. De oudste inwoners van het dorp zullen de gevel van het nieuwe pand nog kennen als de voormalige drogisterij annex postagentschap van de familie Vermeeren. Vanzelfsprekend dat de nieuwe horecagelegenheid de naam 'Stapperij De Gaper' kreeg (vernoemd naar de gaperbeelden die vroeger vaak op de voorgevels van drogisterijen te vinden waren). In 'Stapperij De Gaper' waant de gast zich weer terug in de tijd. Er hangt de sfeer van een drogisterij uit de eerste helft van de vorige eeuw. Echter eist het moderne uitgaansleven meer... De nieuwe horecagelegenheid biedt dan ook zeer vernieuwende concepten.

Een historisch museum en unieke thematisering,
De Sevewaeg ligt op een historische plek in Sevenum. Reden voor Ton Heesen om in zijn nieuwe horecazaak ook ruimte te bieden aan de rijke geschiedenis van zijn dorp en pand. Op de toonbank staat nog de oude kassa, in de vitrine staat nog het echte flesje jodium en de zuurtjesflessen zijn gevuld met groentjes. In postvakjes staat de post gesorteerd, een pakje balanceert op de weegschaal, de tijd van de PTT herleeft. Door de jaren heen verzamelde Heesen diverse nostalgische voorwerpen van het dorp. Vaak werden ze geschonken en aangeboden. In de Nieuwe Sevewaeg krijgen ze de verdiende plaats. Het pand bevat nu een museum (gratis toegankelijk) met de unieke objecten. Bovendien ademt de gehele horecazaak door de complete thematsering de sfeer van de oude drogistrij en het oude Sevenum uit. Ook de rijke carnavals historie van het dorp zorgde voor inspiratie. Met de 'Stôere Aezel' introduceert Heesen een unieke eigen likeurlijn met een link naar de naam die het dorp tijdens de carnaval draagt Ezelrijk (met ezels als inwoners). De lijn bevat diverse likeuren voor dames, heren en zelfs (alcoholvrij) voor kinderen!

Vernieuwende bargames en authentic lounging
Naast de thematisering bevat 'de Gaper' vernieuwende bargames. Het sportieve aanbod van vermaeck is groot. Naast darts, en (pool)biljart kunnen gasten ook loungen op de eerste etage. Hier vinden zij luxe banken waar ze kunnen genieten van (video)games, internet, gezamenlijk een dvd bekijken/een cd beluisteren. Maar men kan ookdeelnemen aan een nieuw behendigheidsspel Een nieuw spelconcept ontwikkelt door the European Fun Factory i.s.m Jac van Ham Gaming. Dit spel heeft niet alleen attractiewaarde voor de speler maar ook voor de andere gasten in de kroeg. De Sevewaeg bood gasten al de mogelijkheid om te schieten met kruisboog of luchtbuks in de speciale kelder van het pand. Bovendien zijn er volop mogelijkheden voor het organiseren van vele evenementen en sociaal-culturele activiteiten.

Multifunctioneel met zelfs een VVV
De uitbreiding van het nieuwe horecacentrum biedt ook mogelijkheden tot multifunctioneel gebruik. Achter de historische gevels bevindt zich een hypermodern horecabedrijf, waar ook vergaderd en gefeest kan worden. Zo zijn er naast de reeds bestaande vergaderlocaties en feestzaal nu nog meer mogelijkheden voor bijeenkomsten. In de notabele kamer is het sfeervol vergaderen of dineren met maximaal 12 personen. De twee voorgevels worden verbonden door een overdekte straat, waaraan ook het lokale VVV-kantoor te vinden is. De bezoekende toerist kan dus in één bezoek informatie vergaren, een beeld krijgen van de historie en genieten van een 'natje of droogje'. De perfecte start van een bezoek aan deze prachtige regio.

Rookvrije horeca?
Heesen wacht de wetgeving niet af en creëerde een ouderwetse rookkamer. Waar men vroeger genoot van een sigaar kan men nu roken, intiem vergaderen of dineren. Een frisse neus halen? Dat kan op het speciale (rook)dakterras.

Zelfs geen standaard opening
Seveweag-eigenaar Heesen in wars van standaarden. Dus koos hij ook voor een creatieve opening. In plaats van cadeaus voor hem of zijn familie en medewerkers roept hij iedereen op tot donatie. Het schenken van nostalgische spullen van Sevenum (voor het museum) of financiële middelen die gaan naar een stichting die sociaal-culturele initiatieven in het dorp beloond . Veel mensen uit het dorp of de regio vertoeven er graag. Ook vele verenigingen zijn 'thuis' in de Sevewaeg dus nu doet Heesen 'graag iets terug voor hen". Ook de openingshandeling belooft een onorthodox spektakel te worden. Op dag één voor 400 genodigden en op de tweede voor de hele Sevenumse gemeenschap.

Beleef het zelf!
De meest vernieuwende horecagelegenheid is een beleving. Eigenaars Ton en Petra Heesen-Thissen, hun medewerkers en concept-ontwikkelaar The European Fun Factory, nodigen vertegenwoordigers van de media daarom van harte uit om reeds voor de officiële opening alle facetten van dit concept te komen bekijken d.m.v. een uitgebreide rondleiding en toelichting.

Programma woensdag 28 maart 2007:

13.30 uur: ontvangst met lunch in het oude café de Sevewaeg.

Gedurende de lunch legt eigenaar Ton Heesen zijn visie op horeca in het algemeen en de keuze voor deze uitbreiding aan u uit. Hij vertelt u over de historie van dit unieke (horeca)pand en het complete masterplan. Bovendien krijgt u een toelichting op het concept van Richard Geerts van The European Fun Factory. Dit bureau vertaalde de wensen en eisen van Ton Heesen in het unieke en vernieuwende concept en begeleide de complete realisatie (een compleet masterplan inclusief thematisering, bouwbegeleiding en marketing).

14.30 uur: start van de beleving Oud & Nieuw Sevenum

Ton Heesen en Richard Geerts laten u het nieuwe horecaconcept zelf beleven... Een spannende tour door het vernieuwende horecacentrum.

15.30 uur: Koffie en thee met Limburgse vlaai

16.30 uur: Mogelijkheid tot het maken van foto's en opnames, tijd voor interviews

17.30 uur: aanvang officiële opening

Accreditatie:
Graag vernemen wij vooraf van u of u kan deelnemen aan het programma. Hiervoor neemt u z.s.m. contact op met Goof Lukken, Marketing en Communicatie consultant van de European Fun Factory via g.lukken@europeanfuncatory.nl of GSM: +31 (0)6-246 014 09.

Er is divers rechtenvrij beeldmateriaal verkrijgbaar.

Voor meer informatie over de Sevewaeg kan men de site bezoeken: http://www.sevewaeg.nl

Voor meer informatie over The European Fun Factory: Richard Geerts, GSM: 06-46090572 of http://www.europeanfunfactory.nl

Historisch Perspectief

De naam de Sevewaeg verwijst naar 't gebied waar 7 veldwegen samenkwamen en naar de 7 onderdelen van het bedrijf. De veelzijdige horecagelegenheid is gelegen in 't hart van Sevenum, een sfeervol dorp dat vele jaren geleden de eretitel 'Peelparel' verwierf. De naam Sevenum is te herleiden tot zeven en heym of heem (hoeve of kasteel). Hoewel er veel bodemvondsten zijn geweest, die wijzen op menselijk leven van 6000 jaar vóór de christelijke jaartelling, is de zeer oude geschiedenis vaag. Achter de voorgevel van de Sevewaeg bevindt zich 'n aantal onderdelen met een totale oppervlakte van 650 M2. Wat ooit als een befaamd geworden dorpsbakkerij begon, groeide uit tot 'n veelzijdig horecabedrijf. Al meer dan 40 jaar een begrip in de regio maar ook in Nederland. Afgelopen jaren was de Sevewaeg terug te vinden in de top 25 van beste horecabedrijven van Nederland

De vernieuwde Sevewaeg biedt:

Gezellig Stappen
Bourgondisch Happen
Buiten Vertoeven
Sfeervol Ontmoeten
Spetterend Feesten
Sevewaeg op Locatie
Sportief Vermaken

De Sevewaeg beschikt over de volgende lokaliteiten:

Grand Café Heese Pietje
Stapperij De Gaper
Leijsten Kamer
Razen-Tru Kamer
Le Lorrain Kamer
Vriete(n) Zaal
Vermeeren "Verzetje"