Gemeente Noord-Beveland


ZAPP GYM, de basis van kwalitatief goed bewegingsonderwijs Datum: 26/03/2007 Bron: Cluster Welzijn

Woensdag 28 maart 2007 nemen de wethouders Sport van de gemeenten Veere en Noord-Beveland, W.J. van Tatenhove en P.L. de Putter, de gymmethode ZAPP GYM in ontvangst. ZAPP GYM is het resultaat van de inzet van Tonny van Iersel als coördinator bewegingsonderwijs in deze gemeenten en de coördinatoren uit Middelburg en Vlissingen Jan Albregtse en Peter de Vos. De methode is ontwikkeld in het kader van de Kwaliteitsimpuls Bewegingsonderwijs. ZAPP GYM biedt een doorgaande leerlijn bewegingsonderwijs om op basisscholen kwalitatief juiste lessen bewegingsonderwijs te kunnen geven die een duidelijke relatie hebben met de kerndoelen. ZAPP GYM is voor de groepsleerkracht makkelijk uitvoerbaar en biedt voor de leerling veel variatie en uitdaging.

De Kwaliteitsimpuls Bewegingsonderwijs, één van de onderdelen van het Breedtesport-project van de gemeenten Veere en Noord-Beveland, heeft als doel om de kwaliteit van het bewegingsonderwijs te verbeteren en de sportkennismaking door samenwerking te stimuleren tussen scholen en sportaanbieders. Uit landelijk onderzoek blijkt namelijk dat een steeds grotere groep kinderen bewegingsachterstand oploopt. Dit heeft verschillende oorzaken:

· Samenwerking tussen scholen en sportaanbieders gebeurt nog weinig structureel;

· schoolsportdagen staan onder druk wat betreft organisatiemogelijkheden; en

· bewegingsonderwijs staat onder druk door bezuinigingen.

Zeker op basisscholen bestaat echter wel de behoefte aan meer aandacht voor bewegingsonderwijs. De Kwaliteitsimpuls heeft zich daarom in eerste instantie gericht op deze basisscholen met begeleiding groepsleerkrachten bij de uitvoering van gymlessen + ontwikkeling leerlijn (project 1 en 2)
In het vervolg van de Kwaliteitsimpuls zal aandacht zijn voor sportkennismaking (project 3) door:

· coördinatie en organisatie
(zomer)schoolsportkennismakingsactiviteiten; en
· organisatie van gastlessen i.s.m. sportaanbieders. Persberichten

* Bedrijven bezoeken Bedrijven verheugt zich op grote belangstelling
* ZAPP GYM, de basis van kwalitatief goed bewegingsonderwijs

© 2007 Gemeente Noord-Beveland