Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Koos de Ronde snelste vierspanmenner in Bathmen

28/03/2007

Bathmen, 28 maRT 2007
Koos de Ronde uit Zwartewaal won gisteravond bij Bathmen te Paard na een spannende strijd het vierspan mennen. Hans Heus eindigde in een bomvolle manege 't Ruiterkamp in Bathmen op een zesde plek. Deze prestatie was echter ruimschoots voldoende om te eindigen als winnaar van de Euregio mencompetitie 2006/2007.

Koos de Ronde liet de afgelopen jaren in Bathmen al vaker zien dat hij tot uitmuntende menprestaties in staat is. De jonge menner deed het afgelopen jaar niet mee aan de Euregio mencompetitie voor Duitse en Nederlandse topmenners, maar wist wel een wild card voor de wedstrijd in Bathmen te bemachtigen. De Ronde startte in de eerste manche als eerste en zette meteen de toon met een supersnelle tijd. Geen van de zeven combinaties die volgden wisten de tijd van De Ronde te verbeteren. In de tweede manche wisten alle menners het pittige parcours veel sneller af te leggen. Toch kwam de leidende positie van De Ronde niet echt in gevaar. Toen De Ronde als laatste menner voor de tweede manche in de baan kwam, voerde hij de snelheid meteen weer flink op. Het werd spannend toen er door kleine stuurfoutjes een paar balletjes van de kegeltjes vielen. Maar uiteindelijk bleef De Ronde toch eerste.
Hans Heus uit Eerbeek viel de eer ten deel om zich na menseizoen met diverse hoogtepunten voor het eerst in zijn carrière te laten huldigen als winnaar van de Euregio mencompetitie. Dat Heus in Bathmen niet bij de allersnelsten eindigde kwam door een paar cruciale fouten in de eerste manche.
Ook Overijssels favoriet Mark Weusthof liet in Bathmen geen topprestatie zien. Zowel in de eerste als tweede manche eindigde Weusthof in de middenmoot.

4-span pony's
Ook bij de vierspannen pony's was de strijd weer spectaculair. De winnaar was niet verrassend: Aart van de Kamp senior met zijn snelle shetlandpony's liet in de eerste manche meteen zien dat hij in supervorm verkeert. Ook in de tweede manche gaf Van de Kamp zijn concurrenten geen kans om nog in de buurt te komen. Zoon Aart van de Kamp jr. sleepte de tweede prijs in de wacht en eindigde daarmee tevens als winnaar van de Euregio mencompetitie voor pony's.