Wageningen Universiteit

voor de voorspelling van de biogasproductie gedurende (co-)vergisting van biomassa Computersimulatie voor de voorspelling van de biogasproductie gedurende (co-)vergisting van biomassa

30 mrt 2007 10:00 - 30 mrt 2007 17:00

Onderdeel: Wageningen UR

Locatie: âBlauwe zaalâ, Biotechnion (gebouw 307), Bomenweg 2, Wageningen

Organisatie: Lettinga Associates Foundation (LeAF)

Aanmelden voor 16-03-2007.Â

LeAF (Lettinga Associates Foundation) organiseert een workshop âComputersimulatie voor de voorspelling van de biogasproductie gedurende (co-)vergisting van biomassaâ, voor ingenieursbureaus, bouwers and operators van biogasinstallaties.

De workshop wordt georganiseerd in het kader van het SenterNovem ROB onderzoeksproject âDevelopment of a model for predicting methane production during (co)-digestion of manure at different NH4+-N concentrationsâ uitgevoerd door de sectie Milieutechnologie van Wageningen Universiteit (WUR-MT).

In de ochtend worden de basisprincipes van anaërobe vergisting behandeld en de resultaten van het ROBâonderzoek toegelicht. Aandacht is er voor de theorie van het model voor de voorspelling van de methaanproductie tijdens anaërobe vergisting. âs Middags gaan de deelnemers zelf aan de slag met het model aan de hand van computersimulaties door middel van het softwarepakket BioWin van EnviroSim Associates Ltd. Daarbij wordt het effect van het gebruik van substraten met verschillende karakteristieken bij verschillende verblijftijden op de biogasopbrengst ervaren en besproken.

Na afloop van deze workshop zullen de deelnemers begrip hebben van het modelleren van de anaërobe vergisting. Verder krijgen de deelnemers een indruk van de invloed van de belangrijkste karakteristieken van het organische substraat op de biogasproductie.




Zie het origineel
Volledige folder
Lettinga Associates Foundation
Contact
Meer info
Gusta de Kaste
tel. 0317 â 48 33 39
Gusta.deKaste@wur.nl
» meer Contact