Provincie Utrecht

Kei van Utrecht in Pim Jacobs Theater

`Grande Finale' Kei van Utrecht in Pim Jacobs Theater

8-3-2007 -

Uitreiking provinciale prijs voor amateurkunst op 30 maart

De zes finalisten van de Kei van Utrecht horen op vrijdag 30 maart in de Grande Finale in het Pim Jacobs Theater in Maarssen of ze in de prijzen gevallen zijn. Een deskundige jury, bestaande uit Machteld Smits (RTV Utrecht), Gerard-Joost Esser (Prins Bernhard Cultuurfonds) en Pieter Polman (Provinciale Staten Utrecht) beslist wie de hoofdprijs van EUR 3.000,- en de tweede en derde prijs (beiden EUR 1.000,-) wint. Meerdere acts en korte documentaires van de finalisten maken de Grande Finale van de Kei van Utrecht een avond die u niet mag missen.

Na de publieksstemming - meer dan 7.000 stemmen - zijn de volgende zes kandidaten gekozen als finalisten van de Kei van Utrecht:

Christel van der Gun - Houten, Gina vd Berg/Poëziecircus - Utrecht, Simone Gijben - Cothen, Gijs ter Haar - Bunschoten, Circustheater Art de la Rue - Utrecht, SURSUB - Utrecht.

Provinciale prijs voor amateurkunstenaars
De Kei van Utrecht is een prijs die jaarlijks door de provincie Utrecht wordt uitgereikt. Het is een prijs ter bevordering en waardering van de amateurkunst in de provincie. De prijs wordt uitgereikt aan verenigingen of personen die iets bijzonders binnen de amateurkunst in de provincie doen of hebben gedaan. Het is de bedoeling dat het prijzengeld door de winnaar besteed wordt aan de ontwikkeling van de eigen activiteiten binnen de amateurkunst. Website van de Kei van Utrecht: www.keivanutrecht.nl

Wilt u bij de uitreiking aanwezig zijn?
Er zijn nog plaatsen te reserveren voor de Grande finale in het Pim Jacobs Theater in Maarssen op vrijdagavond 30 maart, voor reserveren: 0346-571098, Pim Jacobs theater.

Meer informatie: Mariette Hilkemeijer, telefoon 2582015