Gemeente Vlaardingen


Dag van het Land 2007

19 maart 2007

Op de jaarlijkse herdenking van het verzet tegen de onteigening van hun land en de verdrijving van de Palestijnen uit hun grondgebieden, bent u van harte welkom.
Door aanwezig te zijn maakt u kennis met de Palestijnse problemen, en u hoort over mogelijkheden tot hulp aan de Palestijnen. Met uw aanwezigheid helpt u ook het zoeken naar vrede in het gebied.

Er zijn toespraken, muziek, een kleine tentoonstelling én informatiestands. Met de opbrengst van drankjes, Palestijnse hapjes en een Palestijnse veiling van een kunstwerk hopen we de kliniek in Nablus financieel te helpen.

Programma

* De heer Ibrahim Al Baz gaat in op de betekenis van de Dag van het Land, de grote politieke partijen in de bezette gebieden en hun verschillende programmas.

* De heer Arjen Al Fassed (OXFAM NOVIB) houdt een kort verhaal over de terugkeer en de huidige situatie in en om Nablus; dit in verband met een actie vanuit Vlaardingen (samen met COS Rotterdam e.o.) voor het bouwen van een hospitaal.

* Mevrouw Jeanne Abdulla (CORDAID) spreekt over de dilemmas in het werken met Palestijnse organisaties nu o.a. de Nederlandse regering de Palestijnse autoriteit boycot. Hoe moeten wij verder met ontwikkelingssamenwerking?

* Mevrouw Sumaya Bargouthi, Palestijns vertegenwoordiger in Den Haag, vertelt over de situatie van de Palestijnen en de actuele situatie.

* Burgemeester Tjerk Bruinsma vraagt de kliniek in Nablus te steunen; hij leidt de veiling.

* Na de pauze is er een zaaldiscussie met de gastsprekers.

Avondvoorzitter is mevrouw Jeannet Bierman.

Al-Awda Netwerk Palestina organiseert deze avond in samenwerking met de kerkelijke groepen ZWO & MOV en Vastenactie en met Palestina Komitee Rotterdam. De Palestijnse gemeenschap is lid van Vele Vlaardingers Eén Huis en heeft VVEH gevraagd om de uitnodiging te verspreiden.

De Dag van het Land, vrijdag 30 maart, aula van het Albeda College aan de Buys Ballotlaan 25. Aanvang 19.30 uur.