Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Onthulling kunstwerk 'Reflecties' van Bisscheroux & Voet, in Rotterdam Hoogvliet

Op 30 maart 2007 om 15.45 uur onthullen Orhan Kaya, wethouder Participatie en Cultuur Rotterdam, en Yvonne Bekker, portefeuille Cultuur deelgemeente Hoogvliet, een ontmoetingsplaats annex vissteiger aan de Venkelsingel in Hoogvliet, Rotterdam. Het kunstwerk, getiteld 'Reflecties', is ontworpen door kunstenaarsduo Bisscheroux & Voet.

In 2002 kreeg de buitenruimte van de Venkelsingel Hoogvliet een nieuwe inrichting. Deelgemeente Hoogvliet wilde daarbij de bewoners, en vooral de vissers onder hen, een ontmoetingsplek aan het water bieden. Het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam nodigde Jeroen Bisscheroux en Michiel Voet uit hiervoor een ontwerp te maken. Een ontwerp dat in de toekomst zou kunnen dienen als prototype voor weer andere verblijfsplekken langs het water.

De kunstenaars hebben een ontwerp gemaakt voor een verblijfsplek met multifunctioneel gebruik. Uit schijnbaar neutrale bouwelementen kunnen weer andere verblijfsplekken worden samengesteld die divers van betekenis en aard zijn. De houten vissteiger is recent geplaatst op het talud van de singel, in de bocht van een verbreed deel, ter hoogte van de Eline Verestraat, hoek Kleine Zevensterrenstraat.

"Niets doen. De tijd voorbij laten gaan. Het lijkt een schaars goed in deze tijd. Een plek maken om het niets-doen te activeren. Naar het water kijken, lummelen, kletsen. Kijken naar een dobber, kijken naar de reflecties in het water. Afspreken met een geliefde. Zelfs de verveling heeft een geldig alibi om te bestaan. Maar ook een toevallige ontmoeting of een geënsceneerd gesprek kan besloten liggen in het gebruik van 'Reflecties'" aldus Bisscheroux &Voet.

U bent van harte welkom bij de onthulling.

Noot voor de pers: Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Peter van Druten van Deelgemeente Hoogvliet e-mail P.van.Druten@hoogvliet.rotterdam.nl, telefoon 010.4726637, en Mady Just de la Paisières van Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, e-mail m.just@cbk.rotterdam.nl, mobiel 06.50252946.