12.500 oud eren verrast met Paaspakket

22.03.2007 / 16:59 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nationaal fonds ouderenhulp

Nationaal fonds ouderenhulp

Bewoners van verzorgingshuizen en scholieren uit de 12 provinciehoofdsteden en Amsterdam gaan op vrijdag 30 maart a.s. paaspakketten samenstellen voor ouderen die wel wat extras kunnen gebruiken, in materiële of immateriële zin. In totaal worden 12.500 ouderen verrast met een Paaspakket. De initiatiefnemers van deze actie zijn het Nationaal Fonds Ouderenhulp en de Riki Stichting.

De stichtingen hebben deze landelijke actie onder andere geïnitieerd om op een positieve manier aandacht te vragen voor kwetsbare ouderen in de paasperiode. Veel ouderen voelen zich tijdens feestdagen extra eenzaam. Terwijl anderen erop uittrekken, zijn zij door verminderde mobiliteit, ziekte of gebrek aan contacten aan huis gekluisterd. Maar liefst 200.000 ouderen brengen de feestdagen helemaal alleen door. In de Kerstperiode wordt er van alles georganiseerd voor deze doelgroep, maar met Pasen is dat veel minder het geval. De initiatiefnemers roepen op om juist ook in de paasperiode om te kijken naar deze ouderen.

In alle deelnemende verzorgingshuizen gaan op vrijdag 30 maart in de ochtend bewoners samen met leerlingen uit groepen 7 en/of 8 circa 500 paaspakketjes inpakken. Het inpakken op zich is voornamelijk een symbolische actie. Veel belangrijker is het leggen van contacten tussen de ouderen en de leerlingen en het kweken van wederzijds begrip. Uit diverse onderzoeken blijkt dat contacten tussen kinderen en ouderen positieve effecten hebben voor zowel de kinderen als de ouderen.

Circa 7.500 pakketten worden verspreid onder bewoners van de deelnemende verzorgingshuizen en onder zelfstandig wonende ouderen via ouderenwelzijnsinstellingen. Daarnaast bezorgen vrijwilligers van de Nationale Vereniging De Zonnebloem ook nog eens 5.000 pakketten.

Mensen die de actie financieel willen ondersteunen, kunnen een bijdrage overmaken op giro 25 05 05 van het Nationaal Fonds Ouderenhulp in Bunnik. De kosten van één Paaspakket bedragen E 12,50.

///// EINDE PERSBERICHT /////