Gemeente Roermond

Expositie van BC Broekhin in het kader van Atelier Cuypers

Expositie van BC Broekhin in het kader van Atelier Cuypers

Ontmoeting, confrontatie, reactie: drie sleutelwoorden voor de expositie van BC Broekhin in het Stedelijk Museum Roermond. Op vrijdag 30 maart a.s. opent Aafke de Bruijn, medewerker educatie en PR van Museum Jan Cunen, de expositie. Zij gaat in op de activiteiten van Museum Jan Cunen voor het voortgezet onderwijs. Het Broekhin Ensemble zorgt voor de muziek bij deze opening.

Ontmoeting, confrontatie, reactie Atelier Cuypers is een initiatief van het Stedelijk Museum Roermond om de samenwerking tussen het voortgezet onderwijs en het museum te bevorderen. Leerlingen laten zich inspireren door het Stedelijk Museum Roermond en tonen hun werk in een expositie.

BC Broekhin heeft zich uitgebreid georiënteerd op de collectie en exposities van het Stedelijk Museum Roermond. Het museum gaf gastlessen op school en leerlingen bezochten daarna het museum om de kunstwerken met eigen ogen te bekijken. In totaal waren negen klassen met dit project bezig.
Voor de lessen op de school was de vraag essentieel op welke manieren je kunt reageren op andere kunstwerken. Hoe de reactie van de leerlingen is geweest op deze ontmoeting en confrontatie kunt u zien in de expositie, die te bezichtigen is tot en met zondag 15 april 2007.

BC Broekhin: ontmoeting, confrontatie, reactie Expositie in het kader van Atelier Cuypers 30 maart t/m 15 april 2007 Stedelijk Museum Roermond Andersonweg 4, 6041 JE Roermond T 0475 - 333496
E museum@roermond.nl
W www.museum.roermond.nl Geopend: dinsdag t/vrijdag 11.00 - 17.00 uur; zaterdag, zondag en 9 april 14.00 - 17.00 uur
Gesloten: 6 en 8 april
Publicatiedatum: 26.03.2007 Bijgewerkt: 26.03.2007