Ingezonden persbericht


CNN reportage over erbarmelijke omstandigheden in de mijnindustrie in Congo

Vrijdag 30 maart in World's Untold Stories:

CONGO'S TIN SOLDIERS

In World's Untold Stories dit keer een onthullende reportage van Jonathan Miller vanuit Congo. De natuurlijke grondstof cassiterite glimt niet zoals diamanten en brandt niet zoals olie maar veroorzaakt meer ellende dan welvaart voor de meerderheid van de Afrikaanse bevolking die probeert om deze gewilde stof uit de grond te halen. De vraag naar cassiterite, een tin erts die veel gebruikt wordt in de computerindustrie, neemt snel toe, en daarmee het illegale delven van de erts in de Democratische Republiek Congo. Milities dwingen arbeiders daar om onder erbarmelijke omstandigheden te werken voor weinig of geen geld. In de documentaire 'Congo's Tin Soldiers' gaat Jonathan Miller de jungle van Congo in om dit probleem aan de kaak te stellen.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" wordt iedere vrijdagavond van 20.00 uur - 20.30 uur uitgezonden en brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over de zwaksten in de maatschappij en degenen die hiervan misbruik maken.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie.

Congo's Tin Soldiers wordt uitgezonden op:

Vrijdag 30 maart om 20.00 uur

Zaterdag 31 maart om 13.00 uur en 00.00 uur

Zondag 1 april om 23.00 uur


---

Noot voor de redactie (