Persuitnodiging: Miljoen rijbewijzen op creditcardformaat

27.03.2007 / 11:59 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Rdw

Rdw

http://www.rdw.nl

Miljoen nieuwe rijbewijzen op creditcardformaat

'Een miljoen rijbewijzen is ongeveer tien procent van het totale aantal rijbewijzen in ons register. Gemiddeld worden er een miljoen rijbewijzen per jaar uitgegeven. Je kunt dus spreken van een enorme hausse,' aldus Johan Hakkenberg, algemeen directeur van de RDW.

In een halfjaar zijn bij de gemeentes in Nederland een miljoen nieuwe rijbewijzen op creditcardformaat over de balie gegaan. Daarom reikt op vrijdag 30 maart 2007 Johan Hakkenberg het miljoenste fraudebestendige rijbewijs uit aan de heer Paree uit Amsterdam. De uitreiking vindt plaats op de AutoRAI in de stand van de RDW.

Zeer gewild
Na de eerste uitreiking van het nieuwe rijbewijs op 1 oktober 2006 bleek het nieuwe document zeer gewild. In de eerste weken liep het storm bij de gemeentehuizen en werden ook veel niet verlopen rijbewijzen verwisseld voor de fraudebestendige kaart.

Wachttijd
Vanwege de hoge beveiligingseisen wordt het nieuwe rijbewijs niet meer op het gemeentehuis gemaakt, maar op een centrale locatie in Nederland. De tijd van 'klaar terwijl u wacht' is daarmee voorbij. Het nieuwe rijbewijs moet namelijk met kostbare apparatuur gemaakt worden en het is te duur om deze apparatuur bij ruim 450 gemeentehuizen te plaatsen. Het maken van het rijbewijs heeft tijd nodig. Vijf werkdagen om precies te zijn, maar als het echt moet, kan het (tegen extra kosten) ook na één werkdag al klaar zijn.


---

Noot voor redactie,