Ingezonden persbericht


nieuw filmprogramma "The Screening Room" op CNN

Op 30 maart start CNN International met een nieuw maandelijks programma over de wereld van de film. 'The Screening Room' biedt de kijker een fascinerend internationaal perspectief op alle facetten van de filmindustrie.

Het programma wordt gepresenteerd door de Britse Myleene Klass, oud-winnares van de Britse versie van het programma 'Popstars'. 'The Screening Room' biedt een mix van interessante onthullingen, serieuze interviews en reportages op locatie vanaf film festivals en premières. Van onafhankelijke en artistieke filmproducties en documentaires tot Hollywood's grootste kaskrakers, elke maand biedt 'The Screening Room' filmnieuws, recensies en wereldranglijsten.

In iedere aflevering staat het werk van 's werelds meest getalenteerde acteurs, regisseurs, componisten en scriptschrijvers centraal. Belangrijke film festivals worden bezocht van L.A. tot Londen, Tokyo tot Cannes en Sydney tot Venetië. Daarnaast brengt 'The Screening Room' achtergrondinformatie over animatie, documentaires en korte films en beschouwingen over bijvoorbeeld het gevaar van filmpiraterij.

'The Screening Room' wordt ondersteund met een aparte website www.cnn.com/thescreeningroom die op 30 maart van start gaat. Bezoekers kunnen afleveringen van de show downloaden en recensies en filmnieuws lezen.

SHOW #1 Onafhankelijke films vs. de grote filmstudio's Het is de aloude vraag: de grote filmstudio's of de onafhankelijke film? Aan de ene kant de multimiljoen dollar budgetten met de handboeien van de regisseur, of aan de andere kant creatieve vrijheid, alleen beperkt door een krap budget? The Screening Room nam de proef op de som tijdens de eerste grote film festivals dit jaar - in Sundance en Berlijn - en ontdekte dat de grenzen aan het vervagen zijn.

"Blood Diamond" en "The Last King of Scotland" verzekerde Afrika van veel publiciteit tijdens de laatset Oscaruitreikingen. Maar wanneer de Oscar is overhandigd en Versace en Valentino weer in de kast hangen, wat blijft er dan over voor Afrika behalve Forrest Whitaker's fascinerende dankwoord?

'The Screening Room' (30 minuten) wordt iedere vierde vrijdag van de maand uitgezonden:

Vrijdag 30 maart om 19.30 uur

Zaterdag 31 maart om 9.30 uur, 15.30 uur en 20.30 uur

Zondag 1 april 13.30 uur en 19.30 uur


---

Noot voor de redactie (