Gemeente Nijmegen

Vernieuwde speeltuin de Leemkuil opent deuren

27/03/2007

Vrijdag 30 maart opent wethouder Hans van Hooft de vernieuwde speeltuin de Leemkuil voor een select publiek van scholieren. Zo'n 100 leerlingen van basisscholen de Sterrendans en de Klokkenberg mogen vanaf 11.00 uur de speeltoestellen exclusief uitproberen. Zij hebben in de voorbereiding meegedacht over de nieuwe inrichting van de Leemkuil. Op zondag 1 april opent de speeltuin het seizoen voor het grote publiek.

Om de seizoensopening te vieren worden er zondag 1 april allerlei speciale activiteiten georganiseerd zoals een clinic trampoline springen en vanaf 14.00 uur het spannende spel "Ali Baba en de mysterieuze schat". Kinderen die avontuurlijk gekleed komen, ontvangen een gratis kaartje voor een rondje in de Leemkuil-Expresse.

Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen in de vernieuwde speeltuin hun fantasie in verschillende werelddelen de vrije loop laten. Het speciale aan deze vernieuwing is dat 100 kinderen meedachten over de vernieuwing. Deze experts hebben van tevoren in de Leemkuil gespeeld. Daarna hebben zij onder begeleiding van de Stichting Onderwijs en Milieuprojecten (SOM) maquettes gemaakt van hun droomspeeltuin en een pakket van wensen opgesteld. Vervolgens is een ontwerper samen met het team van de speeltuin aan de slag gegaan. Zo is de wens om te kunnen springen verzilverd in de aanschaf van trampolines, is de familieschommel terug en is er bij de ingang een Oosterse speelplek ingericht met een vliegend tapijt. Ook de Leemkuil Expresse rijdt na lange afwezigheid weer.

De gemeente Nijmegen vindt het belangrijk dat kinderen in hun eigen buurt kunnen spelen of een schoolreisje of gezinsuitje in de eigen stad kunnen plannen. Door te spelen doen kinderen belangrijke ervaringen op, zoals omgaan met elkaar en het prikkelen van de fantasie. Daarnaast krijgen kinderen steeds meer te maken met overgewicht. Door het in stand houden van stedelijke speeltuinen blijven kinderen spelenderwijs in beweging.

Meer informatie over stedelijke speeltuinen is te vinden op www.brakkefort.nl en www.deleemkuil.nl