Gemeente Soest

Bedrijventerreinen

Datum: 28/03/2007

Bedrijven Management Organisatie Soest van start

Vrijdag 30 maart 2007 gaat de Bedrijven Management Organisatie Soest van start (BMO).

De nieuwe organisatie is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van de gemeente en het bedrijfsleven in Soest en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht. Wethouder Middelkoop zal de officiële starthandeling verrichten, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het Soester bedrijfsleven, de Provincie Utrecht en de Kamer van Koophandel.

U bent van harte welkom om bij de officiële start van de Bedrijven Management Organisatie aanwezig te zijn. De bijeenkomst vindt plaats in de Raadzaal in het gemeentehuis van Soest op

vrijdag 30 maart om 16.00 uur.

De afgelopen jaren hebben de gemeente Soest en de provincie Utrecht in samenspraak met het bedrijfsleven veel geïnvesteerd in de revitalisering van de Soester bedrijventerreinen en de organisatiegraad van het lokale bedrijfsleven. De nieuwe Bedrijven Management Organisatie moet er voor zorgdragen dat de bedrijventerreinen op professionele wijze beheerd zullen worden.

De belangrijkste taken van de BMO Soest in het eerste jaar betreffen:
* Verzamelen en afwikkelen van klachten die bedrijven hebben met betrekking tot het beheer en onderhoud van de openbare ruimte op de bedrijventerreinen;

* Verhogen van de veiligheid op de bedrijventerreinen;
* Verhogen van de kwaliteit van het beheer van de openbare ruimte;
* Zorgdragen voor beheer en onderhoud van de bewegwijzering;
* Het organiseren en begeleiden van collectieve inkooptrajecten;
* Het verbeteren van de communicatie tussen bedrijven onderling en bedrijven en de gemeente Soest.

De deelnemende partijen zijn er van overtuigd dat de nieuwe organisatie leidt tot een verdere verbetering van het ondernemersklimaat in de gemeente Soest. Zowel de bedrijven als de gemeente financieren in het eerste jaar beide 50% van de begroting. De bijdrage van de gemeente wordt de komende jaren afgebouwd. Op termijn moet BMO Soest zichzelf kunnen financieren.

De heer Henk van Asch is aangesteld als bedrijvenmanager van de stichting. Hij zal zorgdragen voor de uitvoering van voorgenomen activiteiten. Bestuurlijk wordt hij ondersteund door een Raad van Toezicht van de BMO bestaande uit de heren Ben Vial (Soester Zakenkring), Jan Bodewes (Stichting De Soestdijkse Grachten) en Stan Uyland (Ondernemersstichting Soesterberg-Noord).

© 2004-2007 Gemeente Soest - Disclaimer