Gemeente Den Haag

p e r s b e r i c h t

n i e u w e g a r d e

Kick off party nieuwe garde den haag

Vrijdagavond 30 maart vindt in Den Haag de Kick Off Party van Nieuwe Garde Den Haag plaats in de kelder van de culturele broedplaats 'Prinsegracht 8'. Nieuwe Garde Den Haag is onderdeel van een landelijk netwerk waarin jonge creatieven vanuit verschillende disciplines met elkaar en het bedrijfsleven in contact kunnen komen. Door het organiseren van evenementen waarin interactie tussen de disciplines centraal staat, wil Nieuwe Garde Den Haag de creativiteit vergroten en de positie van de creatieve sector in Den Haag verbeteren en promoten.

De officiële start wordt in samenwerking met Art & Talk aangekleed met een uitgebreid interactief programma. Het programma bestaat uit korte presentaties over de Creatieve Stad en een interactief debat over netwerken en de kansen in en voor Den Haag. Doorlopend zijn er (live) muziekoptredens, FoodDJ'ing, Audiovisuals en Performances.

Datum: vrijdag 30 maart 2007
Prinsegracht 8, Den Haag
Deur open: 21.00 uur
Start programma: 22.00 uur

Presentatie
Leo van Loon - Liever een origineel advies

Sprekers
Arend Hardorff - Creative Organisations Linked In Networks (COLIN) Hans van Oel - Gemeente Den Haag

1000 UUR OVERWERKEN VOOR HET GOEDE DOEL

30 maart aanstaande werken 125 creatieven tezamen 1000 uur over!

Gelijktijdig met de Kick Off Party in Den Haag vindt het landelijke project 'Acht uur overwerken' plaats. In 5 gaan 5 teams van 5 jonge creatieven 8 uur belangeloos overwerken voor goede doelen. Tezamen werken zij 1000 uur over voor goede doelen zoals de Bart Foundation, Child Care Afrika, de Hartstichting, Fair Food, Make a Difference Day en Nationaal Fonds Ouderenhulp.

Op 30 maart komen van 18:30 tot 02:30 uur in de 'Nieuwe Garde steden' Den Haag, Amsterdam, Arnhem, Groningen en Rotterdam vijf teams per stad bij elkaar. Jonge creatieven die lid zijn van Nieuwe Garde bedenken wervingsacties, guerilla-campagnes, logo's, websites, huisstijlen en T-shirts voor 25 goede doelen die zich hebben aangemeld voor het project 'Acht Uur Overwerken'. Ontwerpers, fotografen, tekstschrijvers communicatie-specialisten en websitebouwers werken onder begeleiding van een mentor en iemand van het goede doel in acht uur de publiciteitsbehoefte uit die het goede doel voor de avond heeft geformuleerd.

Op 30 maart van 18.30 uur tot 02.30 uur is 'acht uur overwerken' live te volgen in een internet tv show via www.achtuuroverwerken.nl, maar ook op o.a. Salto, Den Haag Tv en bij Giel Beelen bij Live Serious Tv. Presentatie: Mayanka Fröhlig

Plekken waar 'Acht uur overwerken' plaatsvindt:

Den Haag Kantoor Shoot-Me Festival Prinsegracht 8 Amsterdam Club 11 oude PTT gebouw naast CS
Arnhem Het Hoofdkwartier Oude Kraan 72
Groningen CiBoGa-boot Bloemsingel 1001
Rotterdam WTC Area010 Beursplein 37

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Noot voor de redactie (