Op 30 maart uitspraak van de Hoge Raad in een belastingzaak over tekengeld

Belanghebbende heeft beroepsvoetballers van buitenlandse voetbalclubs aangekocht. Ten aanzien van deze spelers is in het spelerscontract geen tekengeldclausule opgenomen. Volgens de belastinginspecteur is een deel van de transfersom via omwegen (door tussenkomst van andere (rechts)personen) uiteindelijk aan de spelers ten goede gekomen. De inspecteur heeft aan belanghebbende een naheffingsaanslag loonbelasting opgelegd, omdat in feite sprake zou zijn van betaling door belanghebbende van tekengeld dat fiscaal als loon moet worden aangemerkt. Het hof 's-Gravenhage heeft op 6 februari 2004 geoordeeld dat tekengeld is betaald, maar tot een lager bedrag dan waarvan de inspecteur is uitgegaan.

Het cassatieberoep bij de Hoge Raad
Belanghebbende heeft beroep in cassatie ingesteld. De staatssecretaris van Financiën heeft incidenteel beroep in cassatie ingesteld.
Namens belanghebbende treden in cassatie op mr. J.J.M. Hertoghs en mr. dr. G.J.M.E. de Bont, beiden advocaat in Breda. Namens de staatssecretaris van Financiën treedt in cassatie op mr. R.L.H. IJzerman, advocaat in Den Haag.
Advocaat-generaal mr. C.W.M. van Ballegooijen heeft op 26 juli 2005 in deze zaak advies aan de Hoge Raad uitgebracht. Daarin concludeert hij dat een aantal cassatiemiddelen van belanghebbende ongegrond is en dat een van de cassatiemiddelen van de staatssecretaris gegrond is.

De Hoge Raad doet op vrijdag 30 maart, 10.00 uur, uitspraak in deze zaak.
Een samenvatting van de uitspraak zal rond 10.45 uur worden gepubliceerd op de website hogeraad.nl/actualiteiten en de volledige uitspraak (met rolnr. 40633) wordt zo snel mogelijk daarna gepubliceerd op rechtspraak.nl.

Op vrijdag 30 maart zal tussen 10.45 uur en 12.00 uur persraadsheer mr. E.J. Numann (via tel 070 - 3611236) bereikbaar zijn voor een toelichting op de uitspraak.

Den Haag, 28 maart 2007
mw. mr. E. Hartogs, griffier
tel. 070 - 3611236


Bron: Hoge Raad der Nederlanden
Datum actualiteit: 28 maart 2007 Naar boven