Ingezonden persbericht


Persbericht

Psy 4/2007: Afkicken met Spaans wondermiddel

Psy, tijdschrift over geestelijke gezondheid en verslaving

Nummer 4, verschijningsdatum 30 maart

Afkicken met Spaans wondermiddel
In drie dagen tijd is de bekende cabaretier Javier Guzman in Spanje van zijn alcoholverslaving afgeholpen. Evenals Annemarie de Zeeuw, die in Nederland al dertien pogingen had ondernomen om van de cocaïne en drank af te komen. Heeft de Spaanse kliniek Tavad met haar medicamenteuze behandeling een wondermiddel in handen? 'Al die hulpverleners die ik versleten heb, kunnen nu lezen dat het me wel degelijk gelukt is', aldus De Zeeuw.

Beteugel de kinderdrift
Zwangere vrouwen moeten zich verre houden van alle geestverruimende middelen. Sjef Czyzewski, bestuursvoorzitter Bouman GGZ, is daar glashelder over: 'Verslaafde vrouwen moeten geen kinderen krijgen'.

'Moet ik mijn collega's voorschrijven: gij zult niet luisteren naar de industrie?' Het ligt niet in de verwachting dat de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie zich binnenkort zal afwenden van de farmaceutische industrie. Omzichtig zegt voorzitter Rob van den Bosch: 'Het is de vraag of je hoogopgeleide mensen het recht moet ontzeggen om potentieel gekleurde informatie tot zich te nemen'.

En verder:
Kunstenaars in het gesticht
Fotoreportage over vijf kunstenaars die drie maanden woonden in Het Vijfde Seizoen. Een paviljoen op het terrein van psychiatrisch ziekenhuis Altrecht in Den Dolder.

Bang in de psychiatrie
Veel patiënten voelen zich onveilig in psychiatrische instellingen. Het is bizar dat hulpverleners daar nauwelijks oog voor hebben, betoogt psycholoog Bert van der Werf.

Een exemplaar van Psy kan worden aangevraagd bij de redactie. Telefoon: 033 4608953
E-mail: redactie@psy.nl

Kijk voor het laatste nieuws over psychiatrie en verslaving op www.psy.nl

----------
GGZ Nederland