Gemeente Rotterdam

Het groeibriljantenproject is afgelopen, maar de resultaten schitteren nog steeds. Zo werd eind maart het binnen/buitenpodium van de Stephanusschool in gebruik genomen en viert Charlois vrijdag 30 maart de afronding van de twaalf projecten van groeibriljant Oud-Charlois.

Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) houdt op vrijdag 30 maart tussen 18.00 en 19.00 uur een speech bij de presentatie van een boekje over de 12 kunst- en cultuurprojecten van de groeibriljant Oud-Charlois. De feestelijkheden vinden plaats in de Oude Kerk aan de Charloisse Singel. De afgelopen drie jaar realiseerde de werkgroep Groeibriljant Oud-Charlois onder meer een kerstmarkt, verschillende wandelroutes en kunstetalages in de wijk.

Buitenpodium
Op woensdag 21 maart is het binnen/buitenpodium van de Stephanusschool in gebruik genomen. Dit gebeurde tijdens een feestelijke opening waarbij de kinderen, ouders en div. genodigden aanwezig waren. Er was ook een goochelact met theater.
De Stephanusschool in Schiebroek won in november 2005 de publieksprijs van de tweede ronde Groeibriljanten. De school wilde een speelzaal bouwen, maar wilde daarbij een podium dat zowel voor binnen als buiten bruikbaar is.

De speelzaal is nu gebouwd met een constructie die het mogelijk maakt dat bij mooi weer de wand open gaat. Zo kun je ook buiten deelgenoot zijn van wat er zich op het podium afspeelt.
De speelzaal is als het ware een multifunctioneel centrum geworden, waardoor de buurt meer bij de school betrokken kan worden. De school staat in een multiculturele wijk waar ouders niet zo'n sterke binding hebben met elkaar en met de school. Het podium kan een bijdrage leveren aan een betere band tussen school en buurt.

Bron: dS+V, 29-03-2007