Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Zappers en zieners, symposium over de toekomst van religie in Nederland

Op 30 maart a.s. organiseert VU podium Zappers en zieners, een symposium over de toekomst van religie in Nederland.

Religie? Dat is iets van oude mensen en het verleden. Althans: dat was tot voor kort de algemeen geldende gedachte. Maar uit recent onderzoek blijkt dat het geloof aan een comeback bezig is. Meer en meer mensen zijn op zoek naar een levensbeschouwing die bij hen past.

Daarbij is variatie belangrijk. Terwijl de een zich thuis voelt in bestaande stromingen construeren anderen liever hun eigen levensbeschouwing uit verschillende religies.

Tijdens het symposium passeren allerlei vormen van levensovertuiging de revue. Van christendom tot popcultuur. Maar ook wordt ingegaan op de herinterpretatie van de islamtraditie en komt moderne spiritualiteit aan bod.

Wat zeggen al deze ontwikkelingen over de toekomst van religie in Nederland?

De dag staat onder voorzitterschap van dr. André Droogers. Met medewerking van drs. Martijn de Koning, drs. Kim Knibbe, drs. Rhea Hummel, drs. Hanneke Minkjan, drs. Johan Roeland, prof.dr. Anton van Harskamp en dr. Peter Versteeg. Er is ruime gelegenheid voor discussie.

Waar en wanneer?


Datum: vrijdag 30 maart 2007
Tijd: 13.30 uur - 17.00 uur

Plaats: Amsterdam VUmc Amstelzaal | Boelelaan 1117 Toegang: gratis

Informatie/aanmelden

VU podium, tel. (020) 598 9292 of via internet: www.vupodium.nl E-mail: vupodium@dienst.vu.nl

VU-podiumagenda
Wilt u op de hoogte blijven van het programma-aanbod van VU podium? Vraag dan de VU-podiumagenda aan. Hieraan zijn uiteraard geen kosten verbonden.