Gemeente Rotterdam

Op 2 juni aanstaande gaan gemeenteraden de strijd met elkaar aan op het Raadscuptoernooi 2007 in Nijmegen. Tijdens dit tweejaarlijkse zaalvoetbalevenement voor gemeenteraden spelen politici voor een goed doel. In aanloop naar het toernooi neemt het Rotterdamse raadsteam het in drie oefenduels op tegen journalisten, jongeren en een senioren zaalvoetbalteam.

Het eerste duel is op vrijdag 30 maart 2007 waar de raadsleden tegen Rotterdamse journalisten spelen. De twee teams ontmoeten elkaar om 19.00 uur in het Topsportcentrum, Zandvlietplein 20 in Rotterdam. De wedstrijd duurt 2 x 25 minuten, en wordt in teams van vijf personen gespeeld. Een onafhankelijke scheidsrechter zal toezien op het naleven van de regels en fair play. De opstelling is als volgt:

Journalistenteam

Eric de Brouwer (De Telegraaf)

Sander de Kramer (De Telegraaf)

Job Halkes (Metro)

Chris Crouwels (Metro)

Paul Verspeek (Radio Rijnmond)

Antti Liukku (AD/RD)

Daan Hakkenberg (AD/RD)

Wessel Penning (AD/RD)

Raadsteam

Duco Hoogland

Richard Moti

Mohamed Talbi

Metin Celik

Ahmet Yildirim

Ronald Sörensen

Mathijs van Muijen

Arnout Huijnink

Drie oefenduels

In aanloop naar het Raadscuptoernooi speelt het raadsteam nog twee wedstrijden. Op 20 april nemen de leden het op tegen een seniorenteam van (zaal)voetbalvereniging T.O.G.R. De wedstrijd start om 21.00 uur in het Topsportcentrum. Wethouder Bolsius (o.a. Sport) zal meevoetballen met het raadsteam. De derde wedstrijd wordt gespeeld op 11 mei om 19.30 uur tegen de jongeren van de Soccer Academy. Deze wedstrijd vindt plaats op het veld van voetbalvereniging H.O.V., Bosdreef 120, in Rotterdam.

Tweejaarlijkse Raadscup

Het Raadscuptoernooi is voor gemeenteraden in Nederland. Dit unieke sportevenement is in 2005 voor het eerst gehouden op initiatief van het Rotterdamse raadslid Metin Çelik. Rotterdam was in 2005 Sporthoofdstad van Europa. Het Raadscuptoernooi 2005 werd in dat jaar gewonnen door Nijmegen, die dit jaar het toernooi organiseert. Ook Rotterdam doet weer mee, evenals gastheer Nijmegen en tot nu toe de raadsleden van Den Haag, Utrecht, Tilburg, Arnhem, Dordrecht, Westland en Schiedam.

Bron: Griffie, 29-03-2007