Gemeente Den Haag

Datum
29 maart 2007





Reisgids voor internationaal juridisch Den Haag nu te koop

Hagenaars kunnen vanaf vrijdag 30 maart op een nieuwe manier kennismaken met Den Haag als 'internationale stad van vrede, recht en veiligheid'. Vanaf die dag is de juridische rondwandeling door Den Haag, een uitgave van de gemeente, te koop in de Haagse boekhandels, bij de gemeente zelf en via internet.

De 'Juridische rondwandelingen door Den Haag' zijn te zien als een specialistische reisgids door de stad. Er staan twee wandelingen in: een voert door de binnenstad, de tweede door het Haagse Bos en Clingendael. De routes voeren langs de juridische instellingen van de stad, en langs plekken die een sleutelrol hebben gespeeld in de historische ontwikkeling van Den Haag als stad van vrede, recht en veiligheid. Het Vredepaleis en het Joegoslavië Tribunaal zijn belangrijke haltes, maar ook minder bekende instellingen als de 'Women's initiatives for Gender Justice'. Ook Huis ten Bosch, decor van de tweede Haagse Vredeconferentie, is in de route opgenomen.

Burgemeester Deetman is enthousiast over de rondwandelingen: "Niet iedere Hagenaar is zich het bewust, maar in Den Haag werken tienduizenden mensen aan een betere wereld. Dat is echt iets om trots op te zijn. Als je op deze manier door de stad wandelt, krijg je vanzelf een beter idee wat 'Den Haag, stad van vrede recht en veiligheid' feitelijk voorstelt en waar het allemaal gebeurt."

Het eerste exemplaar van de 'Juridische rondwandelingen' is onlangs aangeboden aan toenmalig minister van buitenlandse zaken Ben Bot en de president van het Internationaal Gerechtshof, Dame Rosalyn Higgins.

'Juridische rondwandelingen door Den Haag' kost ¤ 7,95. Het boekje is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels en Frans. Het is te koop bij de boekhandels Verwijs, Van Stockum, de juridische boekhandel Jongbloed en het American Book Center. Het boek is ook verkrijgbaar bij het gemeentelijk ContactCentrum in het Atrium van het stadhuis, en het is te bestellen via de websites van de gemeente, www.denhaag.nl/webwinkel en www.denhaag.com. Op de websites kunnen geïnteresseerden zich ook abonneren op toekomstige delen van de reeks.

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie): Directie Voorlichting en Externe Betrekkingen, Gerben van den Berg, tel. 070 - 353 2032 of 06-21803670

GvdB/CL/07/56