Gemeente Urk

Urk volop in ontwikkeling

Tijdens de raadsvergadering van februari 2007 is de strategische kaart van de gemeente Urk vastgesteld. Op verzoek van de raad heeft het college van Burgemeester en Wethouders een overzicht gemaakt van alle grotere projecten die de gemeente dit jaar wil afronden. Het overzicht geeft daarnaast ook inzicht inde projecten die in 2008 starten. Eind 2007 wordt het overzicht voor 2008 en volgende jaren geactualiseerd.

Met welke projecten is de gemeente Urk bezig?
Er is een overzicht gemaakt van alle grotere projecten die de gemeente dit jaar wil aanpakken. In de Strategische kaart staat bij elk project een korte toelichting en een globale planning van de werkzaamheden. Bij de keuze van de projecten is gekeken naar de kaders van het raadsprogramma Koersvast en andere zich voor doende ontwikkelingen. Door middel van kwartaalrapportages wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de voortgang van de diverse projecten.

Strategische kaart

In onderlinge samenwerking tussen de gemeenteraad, het college en het managementteam van de gemeente Urk is een discussie gestart over de missie, visie en strategie voor de gemeente Urk. Uit deze discussie zijn zestien speerpunten van beleid benoemd die een antwoord geven op vragen als `wat voor gemeente wil de gemeente Urk zijn?' en `Hoe gaat de gemeente de toekomst in?'. De speerpunten zijn concreet uitgewerkt in een zogenaamde strategische kaart. Deze strategische kaart bevat het doel van de diverse thema's, de uitgangspunten, het tijdspad en het benodigde budget. De gemeenteraad wil de inwoners van Urk duidelijkheid geven aan welke projecten er in een jaar wordt gewerkt.


* Strategische kaart januari 2007).pdf

* projectenlijst 2007 2008.pdf