Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding dankzij behulpzame burger

Gameren, 30-03-2007 o De Arbeidsinspectie deed donderdag in Gameren een onderzoek bij een bedrijf. Tijdens de inspectie vluchtten twee personen. Zij sloegen een ruit in en verdwenen hierdoor. Daarop werd de politie gebeld.

De politie doorzocht het gebied. Bij de van Heemstraweg sprongen de twee verdachten uit de bosjes en renden weg. Tijdens de achtervolging kwam hulp uit onverwachte hoek. Een behulpzame burger stopte langs de weg en gaf de agent een lift. Dankzij deze hulp kon de man even later in een weiland aangehouden worden.

De andere verdachte sprong in een sloot en vluchtte richting Bruchem. Met diverse eenheden werd het Bruchemse Bos uitgekamd. Daarbij werd een tweede verdachte aangehouden. De mannen, een 26-jarige man uit Den Haag en een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden omdat ze geen juiste identiteitspapieren konden tonen. Beide mannen zijn in verzekering gesteld en zijn overgedragen aan de Vreemdelingenrecherche. Nader onderzoek wordt ingesteld. (03)