Politie zoekt eigenaren gestolen goederen

Rotterdam, 30-03-2007 o De politie in de regios Midden- en West-Brabant, Brabant-Noord, Brabant-Zuid-Oost, Zeeland, Gelderland-Zuid, Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam-Rijnmond.

Driehonderd inbraken opgelost

Eind vorig jaar werden, na onderzoek door de Bovenregionale recherche, 14 personen aangehouden. Daarmee zijn zon 340 woninginbraken opgelost die tussen 2002 en 2007 werden gepleegd. De verdachten, Bosniërs en Nederlanders, sloegen hun slag in een groot deel van het zuiden van Nederland.

Samenwerking

De zaak kwam aan het rollen toen twee leden van de inbrekersbende werden betrapt tijdens een inbraak in Bleiswijk vorig jaar. Onderzoek wees uit dat het duo deel uitmaakte van een bende die in een groot deel van Zuid- en West-Nederland opereerde. De buit bestond voornamelijk uit flatscreens, computers, sieraden, kluizen en geld. De bendeleden (tussen de 23 en 42 jaar) zijn in Rotterdam, Schiedam en Zwijndrecht aangehouden. Een aantal van hen was illegaal in Nederland. In dit onderzoek, waarin sporencoördinatie een belangrijke rol speelde, werd nauw samengewerkt met de politie Midden-West Brabant.

TerugvindenDiverse gestolen goederen zijn bij de verdachten in beslag genomen en konden worden teruggegeven, maar niet allemaal. Enkele fotos van de goederen zijn daarom deze week in het programma Opsporing Verzocht getoond. De fotos kunnen worden bekeken op de site van de politie Rotterdam-Rijnmond via een link op opsporingverzocht.avro.nl of direct via de site van de politie Rotterdam-Rijnmond: www.politie-rijnmond.nl of via de algemene site van de politie: www.politie.nl en dan doorklikken naar Rotterdam-Rijnmond. Op de site van de politie Rotterdam-Rijnmond zullen ongeveer 500 fotos van diverse teruggevonden gestolen goederen worden getoond zodat de goederen weer aan de rechtmatige eigenaren kunnen worden terug gegeven.