Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

30-03-2007

Welke knelpunten ervaart u rondom medicatietoediening?

Het LEVV ontwikkelt in opdracht van V&VN een landelijke instructie Voor Toediening Gereedmaken van Medicatie (VTGM) voor verpleeg- en verzorgingshuizen.

Voor het schrijven van deze instructie brengen wij eerst de knelpunten uit de praktijk in kaart. En hiervoor kunnen wij de inbreng van verpleeg- en verzorgingshuizen goed gebruiken.

VTGM is het voor gebruik gereedmaken van een geneesmiddel zodanig dat de patiënt de berekende dosis zonder verdere bewerking kan innemen, zichzelf kan toedienen of toegediend kan krijgen.

Om de knelpunten in kaart te brengen vinden interviews plaats met twee verschillende disciplines. Bijvoorbeeld een verzorgende, verpleeghuisarts, apotheker of manager. Aan de hand van de resultaten wordt een enquête opgesteld die we breed verspreiden. Daarnaast inventariseren we de protocollen die gebruikt worden voor het toedienen en gereedmaken van medicatie.

U kunt aan alle drie de onderdelen meedoen of aan één of twee onderdelen. Als dank ontvangt u van ons de landelijke instructie na afronding van het project.

Meldt u aan bij Else Poot via e.poot@levv.nl of 0302919039

Protocollen kunt u sturen naar:

LEVV
t.a.v. Else Poot
Antwoordnummer 2839
3500 VL Utrecht

Of per e-mail naar e.poot@levv.nl.
Klik hier