Uitbetaling teruggaaf No Claim tijdig afgerond

30.03.2007 / 10:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Menzis

Menzis

De verrekening van de No Claim 2006 bij Menzisverzekerden verloopt soepel. Sinds begin maart zijn alle 1.616.000 Menzisverzekerden van 18 jaar en ouder geïnformeerd over hun No Claimteruggaaf. 909.000 verzekerden krijgen gemiddeld 181 euro retour. Menzis heeft de teruggaaf inmiddels uitgekeerd.

No claim is oneerlijk
Menzis vindt dat de No Claimregeling als instrument om mensen te stimuleren bewuster om te gaan met zorgkosten niet werkt. 707.000 verzekerden van 18 jaar en ouder hebben in 2006 méér zorgkosten gebruikt dan 255 euro en ontvangen geen No Claim retour. Hieronder zijn veel ouderen en chronisch zieken. Roger van Boxtel, bestuursvoorzitter van Menzis vindt de No Claimregeling daarom oneerlijk: 'Ouderen en chronisch zieken weten bij voorbaat dat ze nooit iets zullen terugkrijgen. Daarom ben ik blij dat de regering de No Claimregeling per 1 januari 2008 wil afschaffen.'

Verrekening achteraf
Voor sommige verzekerden vindt later dit jaar alsnog een verrekening plaats met de inmiddels ontvangen No Claimteruggaaf. Dit komt doordat de afrekening van het ziekenhuis of specialist nog niet verwerkt was bij het opmaken van de No Claimteruggaaf. Dit heeft te maken met het feit dat een DBC (Diagnose Behandeling Combinatie), geopend voor een behandeling in het ziekenhuis, nog niet is afgesloten en daardoor nog niet is gedeclareerd. Verzekerden zijn hierover geïnformeerd in de brief die ze hebben ontvangen over de verrekening van de No Claim.


Noot voor de redactie,