TNT Post opent Postwinkel in Rotterdam

30.03.2007 / 10:07 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Tnt post

Tnt post

DEN HAAG - 30 maart 2007 - Peter Bakker, CEO van TNT opent op zaterdag 31 maart de Postwinkel aan het Weena 296-298 in Rotterdam. De winkel is exclusief gericht op postzaken en is ontwikkeld om in te spelen op de veranderende wens van klanten in grote steden. Zo kent de nieuwe winkel ruimere openingstijden en mogelijkheden voor zelfbediening. De winkel vormt de tweede in een reeks van vijf winkels waarin een apart assortiment voor postzaken wordt aangeboden. Op zaterdag 11 november werd de eerste postwinkel in Nijmegen geopend.

De postwinkel is het resultaat van marktonderzoek naar de veranderende klantwensen in stedelijke gebieden. Daaruit blijkt dat klanten voor hun postzaken behoefte hebben aan een toegesneden assortiment en advies. Aan deze verwachting wordt tegemoet gekomen met een winkel die exclusief gericht is op postzaken.

In de nieuwe postwinkel is het volledige assortiment van postzaken van het huidige Postkantoor aan de Coolsingel ondergebracht. Het assortiment voor bankzaken wordt in de nieuwe winkel voor bankzaken ondergebracht in een aparte Postbank Winkel. Het Postkantoor aan de Coolsingel blijft open tot beide nieuwe winkels geopend zijn. Alle andere 46 dienstverleningspunten voor postzaken in Rotterdam blijven ongewijzigd.

Yme Pasma, directeur Retail van TNT Post: 'Rotterdam is de tweede grote stad waar we een eigen winkel openen. Later dit jaar wordt ook een winkel van TNT Post in Den Haag gevestigd. De verwachting is dat eind 2008 in vijf steden eigen winkels van TNT Post en de Postbank te vinden zijn. De winkels zijn een aanvulling op de bestaande netwerken van dienstverleningspunten. De resultaten van de eerste postwinkel in Nijmegen zijn zeer positief. Eind 2007 zullen we de winkels aan een eerste grote evaluatie onderwerpen. De pilot is alleen geslaagd als onze klanten tevreden zijn.'

Aparte winkels voor postzaken
Met de nieuwe winkelformule komt TNT Post tegemoet aan de wens van klanten naar ruimere openingstijden om hun postzaken te regelen. Ook verkort het nieuwe concept wachttijden in de winkel, onder meer door ook zelfbedieningsmogelijkheden aan te bieden. Klanten kunnen in de winkel terecht voor advies over al hun postzaken, maar ook voor het inpakken en verzenden van een pakje. Daarnaast kunnen klanten gemakkelijk kennis maken met nieuwe producten van TNT Post. Zo kan de klant in de postwinkel terecht voor het printen van zelf ontworpen wenskaarten of postzegels met een eigen foto erop. De postwinkel aan het Weena is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 18.30 uur, op donderdagavond tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 - 17.00 uur.

Groot aantal dienstverleningspunten
TNT Post biedt bereikbare en toegankelijke dienstverlening, passend bij de verschillende behoeftes van klanten. Klanten vinden het volledige assortiment van TNT Post in ruim 2.100 postkantoren en winkels in Nederland. Daarnaast zijn er meer dan 6000 winkels en supermarkten waar postzegels verkocht worden. Zakelijke klanten kunnen al bij meer dan 225 Business Points terecht.

Over TNT Post
TNT Post verwerkt dagelijks 16 miljoen poststukken (waarvan 350.000 pakketten) met ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf verbreedt daarnaast zijn horizon internationaal door middel van acquisities in Europa en Azië. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TNT Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post. TNT Post heeft zo'n 55.000 mensen in dienst in Nederland. De omzet over 2006 bedroeg 4,065 miljard euro. TNT Post is onderdeel van TNT N.V. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie,