Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Achterhoek - man verdacht van oplichting supermarkten     |
De politie heeft onlangs een onderzoek afgerond naar de oplichtingpraktijken van een 42-jarige Doetinchemmer. Met een zielig verhaal wist hij supermarktpersoneel in de regio te bewegen om hem boodschappen te leveren, die hij later zou betalen. Dit laatste gebeurde niet.

Als een familielid van je is overleden en hierdoor je betaalrekening tijdelijk geblokkeerd is, dan ben je blij als een winkelier je boodschappen levert die je later mag betalen. Maar als je dit niet gebeurde incident en andere zielige verhalen ophangt om je eigen portemonnee te spekken, dan maak je misbruik van de goedheid van de winkelier.

Op deze wijze heeft een 42-jarige Doetinchemmer meerdere supermarkten in de regio benadeeld. Inmiddels heeft de politie een zestal aangiften van gedupeerden opgenomen en na één van zijn oplichtingen bij een sigarenzaak liep de man tegen de lamp omdat een agent aansloeg op het aangegeven signalement.

De verdachte werd afgelopen week aangehouden en legde een verklaring over zijn praktijken af. Na het politieverhoor werd hij voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen en in bewaring gesteld. Hij blijft voorlopig ingesloten.

De politie wil met dit bericht toch een waarschuwing doen uitgaan richting de middenstand.

Einde bericht


---


---


---

---- --