AutoRai

Chevrolet gereed om drie Minicar concepts te onthullen in New York

(3/30/2007)
De Chevrolet Trax is één van de drie wereldwijde Chevrolet Minicar concepten die General Motors op 4 april gaat onthullen tijdens de New York International Auto Show.

Deze concept cars, die zijn ontworpen om te appelleren aan jonge autokopers in stedelijke markten, zullen het bewijs vormen dat kunst niet alleen maar op basis van het formaat te beoordelen is. De bijzonder creatieve concept cars verenigen de energie, veelzijdigheid en spanning van het stadse leven in autoâs die worden gekenmerkt door een plezierige uitstraling, een goede brandstofefficiency en veel âvalue for moneyâ.

Alle drie de concept cars werden ontworpen in GMâs Design Studio in Incheon, Zuid Korea, één van de elf Design Studio's van GM wereldwijd. De studiemodellen, die GMâs mondiale architectuur voor miniâs als basis hebben, zijn het resultaat van de flexibiliteit, creativiteit en innovatieve focus op design in GMâs Asia Pacific regio.

âDeze concept cars onderstrepen de kracht en diversiteit van GMâs wereldomvattende designmogelijkheden, evenals de bekwaamheid van ons wereldwijde productontwikkeling-team om snel te kunnen anticiperen en een passend antwoord te hebben op de alsmaar veranderende behoeften van onze uiteenlopende markten wereldwijd,â verklaart Ed Welburn, Vice President GM Global Design.

De vierdeurs Trax wordt aangedreven door een 1-liter benzinemotor. Het bovenste deel van het exterieur is gedompeld in de kleur Blaze Orange, terwijl de lagere carrosseriedelen op de hoeken voorzien zijn van een matte Burnt Orange afwerking. De kleurcombinatie zorgt voor een uitstraling die aangeeft dat het deze Chevrolet ondanks zijn compacte afmetingen menens is.

In Europa realiseerde Chevrolet in 2006 een recordverkoop van ruim 340.000 autoâs en een marktaandeel van 1,6 procent. Gedurende het eerste kwartaal van 2007 ligt Chevrolet Europe stevig op koers voor een verkooptoename van 25 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2006 â met een geschatte verkoop van 94.000 autoâs in heel Europa.